«Μπορεί κάθε κόμμα στα μειονοτικά θέματα να έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, όσο μπορούσε, διαχρονικά, αλλά η Δημοκρατική Παράταξη ήταν αυτή που έβαλε την ποσόστωση για την εισαγωγή των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στα Πανεπιστήμια και μάλιστα πρόσφατα, πριν 10-15 μέρες, καταθέσαμε μια τροπολογία για την αύξηση αυτού του ποσοστού, που δεν την δέχτηκε η Κυβέρνηση.» δήλωσε ο Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής του Κιν.Αλ. Ροδόπης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, παρουσία της προέδρου κας Φώφης Γεννηματά.

Ο κος Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής του Κιν.Αλ. Ροδόπης

Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο βουλευτής της Ροδόπης σημείωσε ακόμη πως «Στο Κιν.Αλ. έχουν κατατεθεί προτάσεις για την Μειονότητα αναρτημένες πολύ καιρό, όπως τις είχε επεξεργαστεί το ΙΣΤΑΜΕ και με την παρουσία του Γιώργου Πεταλωτή. Καιρός είναι να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις, να τις εμπλουτίσουμε ώστε να έχουμε μια σύγχρονη πολιτική στην μειονοτική εκπαίδευση.»

Μιλώντας για τα ζητήματα των καπνοπαραγωγών, έκανε λόγο για «κραυγή αγωνίας των καλλιεργητών  της περιοχής» λέγοντας ότι: « Το ΚινΑλ έχει καταθέσει πάνω από τρεις επερωτήσεις γι’ αυτό το θέμα. Δεν θέλουμε, ιδίως με τον Βορίδη, να δημιουργηθεί η αίσθηση της αδικίας στην περιοχή.»

Σε αναφορά του δε στα ζητήματα που έθεσαν οι οικονομικοί φορείς της περιοχής με αφορμή τον κλειστό για τους τουρίστες συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, αλλά και την στάση Ελλήνων να επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους στις γειτονικές χώρες σημείωσε: «Εφόσον Τουρκία Βουλγαρία επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να εισέρχονται στο έδαφός τους για μας θα ήταν αντισυνταγματικό να βάλουμε απαγόρευση ταξιδιού- κυκλοφορίας στους Έλληνες πολίτες».

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί και στην Διακομματική Επιτροπή το θέμα που βάζουν οι Βενζινοπώλες της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την τάση πολλών να επιλέγουν να φουλάρουν τα οχήματά τους στις γειτονικές χώρες. «Υπάρχει το μοντέλο της Ιταλίας όπου υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς για τις περιοχές που συνορεύουν με άλλες χώρες, όπου πωλούνται φθηνότερα τα καύσιμα. Όταν υπάρχει μια χώρα δίπλα με φθηνά καύσιμα , όπως η Βουλγαρία μέχρι 10 χιλιόμετρα, μπορεί να υπάρξουν δύο τιμές, μια φθηνή για τους μόνιμους κατοίκους , και αυξημένη για τους άλλους. Για να μην φεύγουν οι κάτοικοι του Νομού στα γειτονικά κράτη».

Φώτο: Ο κος Ιλχάν Αχμέτ στις εργασίες της σύσκεψης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: