Ως άλλη μια προσπάθεια να πειστεί η πολιτεία για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στα Νοσοκομεία χαρακτηρίζουν τη σημερινή τους 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση οι Νοσοκομειακοί γιατροί της Χώρας.

Στην ΕΡΤ Κομοτηνής μίλησε ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, Απόστολος Κυριαλάνης, ο οποίος υπογράμμισε πως «τα Νοσοκομεία δουλεύουν με το 60% του προσωπικού τους. Μάλιστα, ακριβώς επειδή δεν έχουν πάρει τις άδειες και τις ημέρες ανάπαυσης -ρεπό- που δικαιούνται, αν τις πάρουν, τότε τα Νοσοκομεία θα δουλεύουν με λιγότερο του 60% του προσωπικού τους».

Ο κ. Κυριαλάνης στην ανάλυσή του για τον βαθμό ετοιμότητας, παρά το «σφυροκόπημα» με τους φορείς κορονοϊού στην Ξάνθη και την εμπειρία που αποκόμισε, δε θα έλεγε πως το νοσοκομείο της Ξάνθης είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Κλινικές για κορονοϊό φτιάξαμε, με επτά κλίνες. Δε λειτουργούν όμως αν δεν έχεις πάνω από πέντε γιατρούς και εμείς έχουμε τρεις, ενώ επτά είναι ο ιδανικός αριθμός. Περιμένουμε δύο μηχανήματα ανίχνευσης κορονοϊού και ένα τάχιστης ανίχνευσης. Όμως, τα μηχανήματα δεν λειτουργούν χωρίς προσωπικό. Κάλυψη με ειδικούς γιατρούς δεν υπάρχει και γίνονται μετακινήσεις γιατρών από άλλες κλινικές. Αυτό δεν το λες κάλυψη, γιατί αδειάζουν οι άλλες κλινικές. Χρειάζονται προσλήψεις, ειδικά για το Νοσοκομείο της Ξάνθης, άμεσα σε πρώτη φάση χρειαζόμαστε 24 γιατρούς», τόνισε ο κ. Κυριαλάνης.

Τέλος, ο κ. Κυριαλάνης ζήτησε συνεργασία και βοήθεια και από τα Κέντρα Υγείας και τα ΤΟΜΥ, τα οποία θα κρατούν τα περιστατικά που δε χρειάζονται νοσοκομείο.

Μοιράσου το άρθρο: