«Η Π.Ε. Ξάνθης, λόγω λανθασμένης επικοινωνιακής διαχείρισης, εκλαμβάνεται σχεδόν από το σύνολο των κατοίκων της χώρας ως μια περιοχή συνολικά επιβαρυμένη από τον κορωνοϊό.» παρατηρεί ο Αντώνης Πασχάλης, μέλος της ΠΕ της ΝΔ και προσθέτει:

«Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Τα περιστατικά επικεντρώνονται σε μια συγκεκριμένη και απολύτως προσδιορισμένη γεωγραφική περιοχή. Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη. Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενσκήψει στην περιοχή, πραγματοποιούνται εκατοντάδες τεστ κάθε μέρα και η κατάσταση πλέον μπορώ να πω ότι ελέγχεται πλήρως. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα γενικευμένης ανησυχίας. Και προς τιμήν και των κατοίκων του Νομού Ξάνθης και των επιχειρήσεων τα μέτρα τηρούνται πάρα πολύ καλά και γι αυτό έχουν περιοριστεί όλα αυτά τα φαινόμενα.»

Ο κος Αντώνης Πασχάλης, μέλος της ΠΕ της ΝΔ

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων που έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια, πρόγραμμα, όπως λέει, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Περιφέρειας. «Πολλές φορές ο Περιφερειάρχης έχει πει ότι η Πρόνοια που θα δοθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως , όπως η Ξάνθη και στις επιχειρήσεις και στους κλάδους που έχουν πληγεί θα είναι εντελώς διαφορετική».

Μιλώντας για την ανάγκη ενίσχυσης του ΔΠΘ σημειώνει πως για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο ενισχύεται μέσω της ένταξης του μεγάλου αυτού προγράμματος , της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με πάρα πολλά κεφάλαια που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή του και στην βελτίωση των υποδομών του. «Όταν μιλάμε για ένα έργο δέκα εκατομμυρίων ευρώ, τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή. Μάλιστα το Πανεπιστήμιο έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με τρόπο ώστε να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά.»
Ερωτηθείς για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχε αυτό σημειώνει ότι η τουριστική συγκυρία δεν έχει να κάνει με τουριστικές περιοχές. Έχει να κάνει με τις επιπτώσεις του κορωνοϊου και την απόλυτη ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντικό μέτρο, απτό για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της περιοχής, η υιοθέτηση από την Κυβέρνηση του αιτήματος για την επιστροφή του 12% μέχρι και το 2015, που όπως είπε θα ενισχύσει την ρευστότητα και την οικονομική υγεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων.
Φώτο:Αντώνης Πασχάλης, μέλος της ΠΕ της ΝΔ συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: