Ένα συνολικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη στη Ροδόπη, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με κάποιο μύθο, με τη γαστρονομία, με τα έθιμα και που το κυριότερο θα φέρει επισκέπτες στην Κομοτηνή και στη Ροδόπη.
Αυτό ζήτησε από τις τοπικές αρχές, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕπαγγελματοΒιοτεχνών (ΟΕΒΕΣ), Ανέστης Βαφειάδης.
Ο κ. Βαφειάδης χαρακτήρισε απελπιστική την κατάσταση των ανθρώπων της αγοράς, κυρίως λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όπου επικρατούσε «πάγος» στις αγορές, μια και ο κόσμος δεν έμπαινε στα καταστήματα. Αλλά δεν υπήρχαν ούτε οι επισκέπτες και οι τουρίστες-αντίθετα ο κόσμος της Ροδόπης πήγε προς Δράμα και Τρίκαλα-
Φυσικά το μέρισμα που δεν δόθηκε και που αν δινόταν θα καταναλώνονταν στην τοπική αγορά, είναι ένας από τους μεγάλους παράγοντες καθίζησης της Αγοράς. «Το κυριότερο είναι πως ο κόσμος πια δεν έχει χρήματα», υποστήριξε ο κ. Βαφειάδης.
Ερωτηθείς για τις προτάσεις που έχει η ΟΕΒΕΣ για την προσέλκυση επισκεπτών-τουριστών στην Ροδόπη, ο κ. Βαφειάδης ανέφερε την τοποθέτηση καφέ πινακίδων για τα αξιοθέατα της περιοχής, καθώς δεν υπάρχει μία πινακίδα για δείγμα, τι μπορεί να κάνει ερχόμενος ένας επισκέπτης στην Ροδόπη.
Ζήτησε δε να μπουν διόδια για τους Ροδοπίτες που κατευθύνονται προς Βουλγαρία και Τουρκία για τις αγορές τους, προκειμένου να ανασχεθεί αυτό το τεράστιο πια ρεύμα.
Ζήτησε να επισπευθούν οι ενέργειες για την ίδρυση οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως με μουσικές εκδηλώσεις και συνέδρια, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, φέρνοντας κόσμο στην Κομοτηνή! «Το Μέγαρο είναι το δικό μας μοναδικό χαρακτηριστικό, πάνω στο οποίο μπορούμε να κτίσουμε την δική μας ανάπτυξη, χωρίς να αντιγράφουμε τις άλλες πόλεις, αρκεί να ενεργοποιηθεί πλήρως και όχι μόνο τα Χριστούγεννα», τόνισε ο κ. Βαφειάδης.
Αναφερόμενος σε άλλα θέματα ο κ. Βαφειάδης , ζήτησε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και στις επιχειρήσεις, να εξετασθεί το θέμα του κτισίματος Αφορολόγητου στο 30%, μέσω της πληρωμής ηλεκτρονικών καρτών, με αγορές από το εξωτερικό, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν ενισχύεται η τοπική κατανάλωση…
Σε ότι αφορά το θέμα της εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου, έχει καταγραφεί μείωση του τζίρου πανελλαδικά 30%-σ.σ. άλλοι υποστηρίζουν και 50%- Πιστεύω πως φέτος θα κυλήσει η χρονιά με την απαγόρευση, αλλά από το καλοκαίρι και μετά θα…ατονήσει, καθώς δεν πιστεύω πως θα συνεχίσουν να γίνονται έλεγχοι…άλλο…
Ανακοίνωσε πως οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν ως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Πάσχα στη Ροδόπη
Τέλος η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας θα κοπεί στις 2 Φεβρουαρίου, όπου ο κ. Βαφειάδης θα καλέσει τις τοπικές αρχές να εκπονήσουν από Κοινού Δήμος και Αγορά ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ροδόπη. Η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και 5 χρόνια: Πάσχα στη Ροδόπη, με όλες τα συνοδά χαρακτηριστικά, έθιμα, γεύσεις, εκδηλώσεις, ικανές να προσελκύσουν τον κόσμο από άλλες περιοχές!

Μοιράσου το άρθρο: