Καλοκαίρι στη Θάσο

Array

Μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων πέντε ετών θα είναι για τη Θάσο η φετινή σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλό κ. Τσολάκη που ζει κι εργάζεται στα Λιμενάρια της Θάσου.

Σύμφωνα με τις κρατήσεις και τις προ κρατήσεις θα υπάρξουν επισκέπτες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, αλλά και τουρίστες από Γερμανία, Αγγλία, Σκανδιναβικές χώρες, όπως και τη Ρωσία. «Το μεγαλύτερο ποσοστό στη Θάσο ασχολείται με τον τουρισμό, άμεσα ή έμμεσα εξαρτώνται όλοι από τον τουρισμό ακόμη και οι αλιείς, οι κτηνοτρόφοι, οι παραγωγοί, οι μελισσοκόμοι διοχετεύουν τα προϊόντα τους στις τουριστικές επιχειρήσεις. » δηλώνει ο κος Τσολάκης.

«Δυστυχώς ο αυξημένος ΦΠΑ θα έχει μια αρνητική εικόνα για το νησί» δηλώνει ο Θασίτης περιφερειακός σύμβουλος και σημειώνει ότι τα προϊόντα πρώτης ανάγκης από το 9% θα βρεθούν στο 16% και τα τουριστικά καταστήματα –επιχειρήσεις από 13% στο 24%, «αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για το νησί και θα έπρεπε η κυβέρνηση να το δει καλύτερα» τονίζει σημειώνοντας ότι η τουριστική περίοδος στη Θάσο διαρκεί 4-4,5 μήνες και δεν μπορεί να συγκριθεί με Σκιάθο, Σκόπελο και άλλα νησιά.

Ελαιόλαδο, πευκόμελο, ελιά Θρούμπα και  γλυκά του κουταλιού έλκουν τους τουρίστες και ανταμείβουν τους κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια αυτοί που με δυσκολία απολαμβάνουν γεύσεις και ξεκούραση στη Θάσο είναι οι Έλληνες λόγω της οικονομικής Κρίσης κι όπως δηλώνει ο κος Τσολάκης θα πρέπει να ξαναγυρίσουν και οι Έλληνες τουρίστες. Παράλληλα, αναγκαία κρίνεται η επιπλέον προβολή του νησιού στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση επιπλέον τουριστών.
Φώτο:Ο κος Τσολάκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

https://soundcloud.com/user-860404253/cakvheeklbkd

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος