Μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις, την πρώτη ημέρα του Σχολείου και στην Κομοτηνή. Ο αγιασμός τελέστηκε από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων στο 6ο δημοτικό για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ροδόπης, με εκπροσώπους από τα τμήματα και όχι με το σύνολο των μαθητών και μάλιστα σε απόσταση μεταξύ τους.
Τα υπόλοιπα παιδιά με μάσκες περίμεναν στα τμήματά τους να ολοκληρωθεί ο Αγιασμός και να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Το παρών τους έδωσαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Συντονισμού και Καθημερινότητας του πολίτη Κομοτηνής, Στράτος Τσακιρίδης, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Μαρίνος Κωνσταντινίδης και ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάτ.
Όλοι έκαναν λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που όμως πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία της δημόσιας και της ατομικής υγείας.
«Χρειαζόμαστε νέα κτίρια που θα στεγάσουν σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο κορονοϊός το υπογράμμισε με τον πιο έντονο τρόπο», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως όλα θα κυλήσουν ομαλά για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Σε ότι αφορά τα κενά τόνισε πως δεν είναι στον αριθμό 70 που λένε οι συνδικαλιστές, οι οποίοι μιλούν για ιδανικές συνθήκες και όχι για το… εφικτό.

Ακολούθησε ο Αγιασμός για την δευτεροβάθμια στο τρίτο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Η διευθύντρια, Μαίρη Κοσμίδου, πέρα από τις ευχές για δύναμη στα παιδιά και στους στους εκπαιδευτικούς, κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αν εμφανίσουν αδιαθεσία, υπογραμμίζοντας πως όπως και για τη γρίπη, έτσι και για τον κορονοϊό, οι απουσίες δεν θα προσμετρώνται.
Υπογράμμισε την φετινή πρώτη λειτουργία του 5ου Γυμνασίου που αποσυμφόρησε πολλά διπλανά σχολεία. Σε ότι αφορά στα κενά τόνισε πως δεν είναι πολλά και πως θα καλυφθούν με την δεύτερη φάση της πρόσληψης των αναπληρωτών στις 19 Σεπτέμβρη.
Ανέφερε δε πως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει μια πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς στη 1.30 μ.μ. στο πρώτο Λύκειο.

 

Γυναίκες και άντρες της ΕΛΑΣ διένειμαν έξω από τα σχολεία, φυλλάδια και σχολικό υλικό με έμφαση στην ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών.

Μοιράσου το άρθρο: