Ακυρώνεται η διοργάνωση του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ Βαλκανικών Σειρών στην Κομοτηνή, το οποίο θα διεξαγόταν στις αρχές Οκτωβρίου.

Ενώ στα μέσα Ιούλη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είχε συμφωνήσει με την Γαλλική εταιρεία και είχε συσταθεί και οργανισμός πρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, για την προγραμματική σύμβαση που θα υπογράφονταν και θα περιείχε τα συμφωνηθέντα και φυσικά θα περιέγραφε όλες τις υποχρεώσεις και τις οικονομικές πληρωμές στην ώρα τους για να εξασφαλισθούν οι πτήσεις και διαμονή των μεγάλων προσωπικοτήτων της τέχνης, που θα έδινε αίγλη και κύρος στο Φεστιβάλ.
Ξαφνικά στις 29 Ιουλίου ο σχεδιασμός ανατρέπεται, τίποτα απ’ ότι είχε συμφωνηθεί δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς οι υπάλληλοι της Περιφέρειας-τόσο αρχικά στην Αλεξ/πολη όσο και μετά στην Κομοτηνή- σημειώνουν πως δεν μπορεί να βρεθεί η νομότυπη φόρμουλα για την χρηματοδότηση του Φεστιβάλ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
«Υπάρχει αυτή η φόρμουλα-φαστ τρακ- και εφαρμόζεται και σε άλλες περιφέρειες για ανάλογες εκδηλώσεις. Δώσαμε ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 12 Αυγούστου στην Περιφέρεια για να μας απαντήσει, καμμία απόκριση δεν είχαμε, οπότε αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε την διοργάνωση και να βρούμε άλλους χορηγούς, από την επιχειρηματική κοινότητα, προκειμένου να γίνει το Φεστιβάλ, την επόμενη χρονιά βέβαια, άνοιξη ή φθινόπωρο», υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Δεληγιάννης.
Επι πλέον ο κ. Δεληγιάννης πρόσθεσε πως αν θα γίνει το Φεστιβάλ με τις χορηγίες του ιδιωτικού τομέα, αυτό θα ξεκαθαρίσει στα τέλη Σεπτέμβρη.
Τα χρήματα που θα έδινε πάντως η Περιφέρεια άγγιζαν το ποσό των 24.000 ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Δεληγιάννης η Γαλλική εταιρεία-μικρή μη κερδοσκοπική- επένδυσε για το Φεστιβάλ 41.000 ευρώ!

ΥΓ:Είναι λυπηρό πάντως να ακυρώνονται τέτοιας εμβέλειας γεγονότα, που λείπουν από την Κομοτηνή και τα χρειάζεται για να αναδείξει τις φωτεινές και δυνατές πλευρές της, μεταξύ άλλων και η πολυπολιτισμικότητα. Αλλά να δημιουργήσει δικά της μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα-θεσμοί, που δεν θα αντιγράφουν γειτονικές πόλεις, αλλά θα πατήσει σε κάτι εξ ολοκλήρου δικό της. Δυστυχώς μας λείπει η κουλτούρα και ίσως και οι γνώσεις για να διαχειρισθούμε τέτοια μεγάλα γεγονότα, που θα αναδείκνυαν την πόλη μας…ή δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από μια διαρκή μιζέρια;
Δεν πρέπει να χαθεί το Φεστιβάλ με κάθε τρόπο θα πρέπει να σωθεί η διοργάνωση…Ταιριάζει στην Κομοτηνή και το έχει ανάγκη…
Ακούστε την συνέντευξη του κ. Δεληγιάννη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

https://drive.google.com/open?id=1MqCKO1aRzMuHAvMG9HkXhQm5SAWIhk7n

Μοιράσου το άρθρο: