Με σύνθημα οι εργαζόμενοι να διεκδικούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καλεί τους πολίτες να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο της πλατείας Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου, στην Θες/νικη.


Στην ΕΡΤ Κομοτηνής μίλησε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Αμαλία Κασαπαντωνίου, η οποία άσκησε σκληρή κριτική στην νέα κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για επιθετική συμπεριφορά στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στο μόλις λίγο χρονικό διάστημα της στην εξουσία.
Στάθηκε στην κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης, στο φακέλωμα των εργαζομένων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και καταγραφή σε ηλεκτρονικό κατάλογο, πράγματα που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και τους κάνουν να αποφεύγουν τις συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στάθηκε επίσης στην κατάργηση του Ασύλου, στην αύξηση της ΔΕΗ, στις φοροαπαλλαγές των Μεγαλοξενοδόχων και στις πενιχρές αμοιβές των εργαζομένων που πληρώνουν δυστυχώς το μεροκάματο αυτό το λίγο και με τη ζωή τους…
«Και η προηγούμενη κυβέρνηση που έστρωσε το χαλί των χαμηλών απαιτήσεων από τους εργαζόμενους, αλλά και τωρινή υποστηρίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην πλάτη των εργαζομένων, που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της ανάπτυξης για λίγους τελικά και σίγουρα ΟΧΙ για όλους… Εμείς καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει, μπορεί μέσα από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς να ορθώσει ανάστημα και να διεκδικήσει όπως λέμε εμείς στο ΚΚΕ, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του και το πάγιο μόνιμη και σταθερή δουλειά», υποστήριξε η κ. Κασαπαντωνίου.
Επι πλέον πρόσθεσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα το ΚΚΕ θα ξεκινήσει τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Ανέφερε δε πως το ΚΚΕ πραγματοποίησε παράσταση και πορεία διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, δυστυχώς όπως σημείωσε η κ. Κασαπαντωνίου δεν το πρόβαλε κανένα κανάλι.

Αναφερόμενη στο διαιρεμένο Συνδικαλιστικό και Εργατικό Κίνημα, με φόντο τις άσχημες εικόνες από τα συνέδρια της ΓΣΕΕ. Υποστήριξε πως η διοίκηση της ΓΣΕΕ συζητούσε με τους εργοδότες τα έβρισκε και με αυτούς και με την κυβέρνηση και ήθελε να βάλει μέσα στο Συνέδριο τους εργοδότες με τους οποίους τα βρήκε…γεγονός που αποδείχθηκε και δικαιώθηκε για αυτό το ΠΑΜΕ…
Ωστόσο παραδέχθηκε πως με ένα τέτοιο κατακερματισμένο Εργατικό και Συνδικαλιστικό Κίνημα, είναι η χαρά και το βούτυρο της κάθε εργοδοσίας και κυβέρνησης…

Το λεωφορείο για την πλατεία Αριστοτέλους, από την Κομοτηνή για Θες/νικη θα ξεκινήσει στις 13:30 μ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο της Κομοτηνής το Σάββατο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης της κ. Κασαπαντωνίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
https://drive.google.com/open?id=1cPKg0v9_hM7KvQFA01pN_8TcyCpi9ivq

Μοιράσου το άρθρο: