«Δεν μας έχει απαντήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ακόμα τι θα γίνει με την επανένταξη των ατόμων ΑμεΑ, στις δομές εκπαίδευσης της ειδικής αγωγής. Αυτό επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά αυτά που η εκπαίδευσή τους είναι ταυτόχρονα και η θεραπεία τους. Φυσικά αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις επηρεάζουν και τους Γονείς τους, που επιβαρύνθηκαν αυτούς τους δύο μήνες. Περιμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γιατί πάνω από όλα είναι η Υγεία.Επίσης τι θα γίνει με τις κατασκηνώσεις ΑμεΑ;».
Αυτά τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος.
Σύμφωνα και με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Σωματείων ΑμεΑ. Επίσης, «οι περιφερειακές ομοσπονδίες ΠΟΜΑμεΑ, αλλά & τα Σωματεία περιφερειακών ενοτήτων ΑμεΑ γίνεται καθημερινά αποδέκτης της δικαιολογημένης ανησυχίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρία, και των ίδιων των γονέων των ατόμων με αναπηρία, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), προσχολικής ηλικίας, Α’ και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης (Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ, Ειδικά Λύκεια) συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ), παρά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων έναντι των επιπτώσεων του κορονοϊού covid-19 και τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της γενικής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν ΚΑΙ μαθητές με αναπηρία».
Ο κ. Καρούντζος υπογράμμισε πως έχουν σταλεί όλα τα έγγραφα στους αρμοδίους υπουργούς, αλλά και σε όλους τους Βουλευτές και περιμένουν απαντήσεις.
«Ζητάμε άμεσες ενέργειες από τον πρωθυπουργό και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την επιστροφή στην καθημερινότητα και στην κανονικότητα των ατόμων με αναπηρία όλων των ηλικιών και των οικογενειών τους. Η ειδική αγωγή δεν είναι μόνο παιδεία είναι θεραπεία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εξ άλλου σε ότι αφορά το θέμα της τοποθέτησης του ειδικού μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα-sea trac-
στα δύο σημεία στη Ροδόπη, σε Φανάρι και Μαρώνεια, αυτό θα ήταν καλό να γίνει στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου.

Η συνέντευξη του κ. Καρούντζου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: