Έτοιμες είναι οι προτάσεις του νέου Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη, οι οποίες έχουν κατατεθεί κιόλας και επεξεργάζονται από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Οι αρμοδιότητες του είναι οι εξής:

1. Την εποπτεία και παρακολούθηση της πορείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας.
2. Την εποπτεία των διαχειριστικών σχεδίων λιμνών-λιμνοθαλασσών της Περιφέρειας ΑΜΘ.
3. Τον συντονισμό και την εποπτεία σύστασης της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Καραγιώργης, από τους άμεσους στόχους είναι από τις δύο Ιχθυόσκαλες σε Καβάλα και Αλεξ/πολη, να σταματήσει το περίεργο να αποστέλλονται τα έσοδα στην…Αθήνα…στον κεντρικό φορέα που είναι εκεί…
«Γιατί τα έσοδα να φεύγουν στην Αθήνα και να μην παραμένουν στην ΑΜ-Θ και να γίνονται επενδύσεις, όχι μόνο για τον τομέα της Αλιείας, αλλά και για άλλους τομείς.
Επίσης ανέφερε και το ιδιαίτερο καθεστώς που διέπει την λίμνη Βιστωνίδα, που ανήκει σε δύο Υπουργεία, στο Οικονομικών και στο Αγροτικής Ανάπτυξης και που το καθένα αρνείται να κάνει ένα βήμα, είτε προς παραχώρηση το ένα στο άλλο, ή , σε κάποιον ενοικιαστή.
Στάθηκε και στο γεγονός πως από τα ποιοτικά και εξαιρετικής ποιότητας αλιευτικά προϊόντα της ΑΜ-Θ, δεν τυγχάνουν καμμιάς αναγνώρισης με κάποια σήμανση και brand name για το μπλε καβούρι, τον κέφαλο, την αθερίνα, ενώ δεν τα γνωρίζουν ούτε και οι ντόπιοι κάτοικοι.
«Γιατί να μην αξιοποιείται το Χαβιάρι της Βιστωνίδας και να υπάρχει μόνο αυτό του Μεσολογγίου; Κάνουμε λοιπόν ενέργειες και προσπάθειες να προωθήσουμε στις αγορές εσωτερικού και γιατί όχι και του εξωτερικού τα ποιοτικά μας αλιευτικά είδη. Παράλληλα κάνουμε προσπάθειες να αναδείξουμε και την γαστρονομία της περιοχής», τόνισε ο κ. Καραγιώργης.

Η συνέντευξη του κ. Καραγιώργη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: