Ως μια «δομή» που λείπει από την περιοχή παρουσιάζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος. Μιλώντας για την προσπάθεια δημιουργίας και λειτουργίας του στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημειώνει ότι: «Σε μια περιοχή με τόσα προβλήματα και με μεγάλο ποσοστό σχολικής διαρροής, ανεργίας το κοινωνικό φροντιστήριο είναι απαραίτητο.»

Ως μια «δομή» που λείπει από την περιοχή παρουσιάζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος

Όπως είπε ο κος Χαριτόπουλος θα λειτουργήσει αν υπάρξει από την πλευρά των εκπαιδευτικών ενδιαφέρον για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. «Θα είναι στήριξη της οικογένειας, των καθηγητών, των μαθητών και της περιοχής μας.» τόνισε ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι υπάρχει επάρκεια διαθέσιμων αιθουσών για την φιλοξενία του.

Σχολικά γεύματα για τους μαθητές
Ερωτηθείς για τα σχολικά γεύματα απάντησε πως η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν είχε διεκδικήσει με αποτέλεσμα να αποκλειστεί ο δήμος από τον περσινό προγραμματισμό του Υπουργείου. «Φέτος με πολύ δυναμισμό τα διεκδικήσαμε γιατί τα θεωρούμε αναγκαιότητα. Έχουμε την ατυχία της παράτασης των περσινών συμβάσεων λόγω του κορονοϊου. Δεν είχε εξαντληθεί ο αριθμός των γευμάτων μέχρι τέλος της χρονιάς γιατί ήταν κλειστά τα σχολεία.» Με την ολοκλήρωση της παλιάς σύμβασης και την έναρξη της νέα στα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών θα διανέμονται σχολικά γεύματα στους μαθητές. Να σημειωθεί ότι στην αρχή της χρονιάς ο δήμος διένειμε μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό σε 1200 παιδιά.
Φώτο:Ντίνος Χαριτόπουλος φωτογραφία–ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: