«Είδαμε τις ανεπάρκειες. Τις επισημάναμε. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε ορισμένα προβλήματα.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος αναφερόμενος στην πρόσφατη πυρκαγιά σε 3 εστίες κοντά στον οικισμό των Παλιννοστούντων Ομογενών στις Σάπες και πρόσθεσε πως «Είναι πολύ σημαντικό που ήρθε το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη», κάτι το οποίο και ο ίδιος το είχε θέση στους αρμοδίους από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με τον κο Χαριτόπουλο, με απόφαση του Υπουργού το κλιμάκιο των Σαπών θα ενισχυθεί και με νέο Πυροσβεστικό Όχημα. « Σε συνομιλία που είχα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικό Σώματος μου είπε ότι είναι θετικός στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Σταθμό τουλάχιστον Δ Τάξεως» αποκάλυψε ο κος Χαριτόπουλος. Σημείωσε δε  πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια ήδη σχεδιάζεται η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, συνεχίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιπυρική προστασία στο υπόλοιπο της θερινής περιόδου. «Είμαστε επίσης σε συνεχή επαφή με την διεύθυνση Δασών και το Υπουργείο Γεωργίας εξετάζοντας το θέμα της αναδάσωσης.» Όπως τόνισε ο κος Χαριτόπουλος Θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική χωρίς, όπως χαρακτηριστικά λέει, « να μας πτοεί τίποτα».
«Ο δήμος ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος. Είχαμε νερό, μηχανήματα και το προσωπικό που χρειάζεται σε εγρήγορση και κινητικότητα και έσπευσε αμέσως. Όλα αυτά δεν τα είχαμε πέρσι»σημείωσε αφήνοντας και την αιχμή της μη σωστής προετοιμασίας του δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ερωτηθείς τέλος για τα τα αίτια της πυρκαγιάς  με τις τρεις διαφορετικές εστίες ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών απάντησε πως περιμένει το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής χωρίς να έχει κάτι πιο συγκεκριμένο τώρα στα χέρια του.
Φώτο:Ντίνος Χαριτόπουλος, δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: