Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι η μοναδική Περιφέρεια της Ελλάδας που έχει δημιουργήσει Αντιπεριφέρεια Αλιευτικής Πολιτικής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Συνεργασία» και περιφερειακός σύμβουλος, Ανδρέας Καραγιώργης, ο οποίος και συνεργάζεται με την παράταξη της πλειοψηφίας, πρότεινε στον περιφερειάρχη την δημιουργία θέσης αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής. Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, έκανε αποδεκτή την πρόταση, και εδώ και καιρό ο κ. Καραγιώργης εργάζεται εντατικά για την προώθηση των θεμάτων και την επίλυση των προβλημάτων. Από τα πρώτα δείγματα γραφής η υπογραφή 10ετούς σύμβασης του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με σύμφωνο φυσικά και τον οικείο αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Εφραιμίδη.

Στη νέα σύμβαση έχει προβλεφθεί και η μείωση του μισθίου από το 10% στο 5%. «Οι ρυθμίσεις αφορούν και τους αλιείς της Κεραμωτής, όπως και τα έργα αναβάθμισης επίσης.
Προφανώς δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα, είναι και πολλά άλλα, θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε και αυτό απαιτεί χρόνο. Σε ότι αφορά για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εγώ έχω βάλει στον εαυτό μου άλλη ημερομηνία εκεί στον Νοέμβριο να είναι όλοι οι φάκελοι έτοιμοι, δεδομένου πως οι υπηρεσίες μας είναι υποστελεχωμένες από Μηχανικούς», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Καραγιώργης.

Ο ίδιος θα προτείνει στους Αλιευτικούς Συνεταιρισμούς της Περιφέρειας να κάνουν σύμπραξη και να προχωρήσουν όλοι μαζί για την προώθηση του αλιευτικού τους πλούτου, είτε έχει να κάνει με μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αλιευμάτων, είτε ο κάθε Συνεταιρισμός μόνος του.

«Στον αέρα» της ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της Βιστωνίδας κ. Γκίλης απάντησε πως συμφωνεί στο συνεργατικό σχήμα. Τέλος ο κ. Καραγιώργης στάθηκε και στη σύνδεση του τομέα της Αλιείας με τον τουρισμό, καταθέτοντας προτάσεις για αλιευτικό τουρισμό και αλιευτικά καταφύγια, σε συνεννόηση και με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Θανάση Τσιώνη.

Μοιράσου το άρθρο: