Τρίτη εβδομάδα σε λειτουργία τα εμπορικά καταστήματα μετά το lock down λόγω κορονοϊου και τα μηνύματα της αγοράς «δεν είναι και τόσο αισιόδοξα» σύμφωνα με τους ίδιους τους καταστηματάρχες, αλλά και με την κα Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Ο κος Αναστάσος Τσολάκης

«Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα και για μας, όπως και για όλο τον κόσμο. Έχει συνεχιστεί πάρα πολύ θετικά η όλη προσπάθεια μας, υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά των καταναλωτών. Ο κόσμος βγαίνει έξω, ψωνίζει.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Αναστάσος Τσολάκης και σημείωσε πως ο φόβος ενός νέου κλεισίματος είναι πάντα παρόν. «Υπάρχει πάντα ο φόβος μην τυχόν και χρειαστεί να κλείσουμε ξανά, γιατί αν κλείσουμε πάλι τότε η καταστροφή θα είναι πολύ μεγάλη.» σημείωσε προσθέτοντας πως από την πλευρά τους τηρούνται πιστά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί . «Νομίζω ότι αυτό φτάνει. Υπάρχουν πολλοί πολίτες που τηρούν πιστά τις οδηγίες που έχουν δοθεί» επισημαίνοντας πως υπάρχει πάντα φόβος από την έλευση των ξένων και των τουριστών. «Θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα και δεν ξέρουμε ποια θα είναι οι συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά μην κρύβοντας την αγωνία του.

Κική Κωνσταντινίδου: Μένουμε στον τόπο μας. Στηρίζουμε τα μαγαζιά της Κομοτηνής . Ψωνίζουμε τοπικά προϊόντα

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσνταντινίδου

«Τις πρώτες μέρες ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Ήταν η αγωνία του κόσμου να βγει έξω. Ξεπεράσαμε μια πολύ μεγάλη σκόπελο, αποφύγαμε τα χειρότερα μετά από μια μεγάλη κρίση Πανδημίας που έπληξε όλο τον πλανήτη.» δηλώνει από την πλευρά της η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσνταντινίδου και προσθέτει πως «Βγήκε ο κόσμος έξω, μπήκε μέσα στα μαγαζιά, έκανε αγορές για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Δυστυχώς, όμως, αυτό το θετικό κλίμα και αυτή η αισιοδοξία δεν συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες.»

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντινίδου «μέρα με τη μέρα πάμε και λίγο πιο πίσω, λίγο πιο κάτω. Αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε μέχρι στιγμής , περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει και ο κλάδος της εστίασης, ευχόμαστε καλή επιτυχία, και τότε θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.»
Παρατηρεί κι εκείνη με ανησυχία πως οι επιδόσεις της περιοχής στον τουριστικό τομέα δεν θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, « Είμαστε λίγο πίσω στον τουρισμό κι αυτό ιδιαίτερα φέτος θα φανεί. Αυτό που γίνεται φέτος ειδικά με τα μπαράκια στην παραλία και τα λίγα τετραγωνικά που δίνονται, αλλά και με τους περιορισμούς λόγω της Συνθήκης Natura θα κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Μετά από τρεις μήνες κλεισίματος και όλα αυτά που περάσαμε, με τη ρευστότητα όλων των Ελλήνων μειωμένη, νομίζω πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξουν φορο-ελαφρύνσεις και ελαφρύνσεις όσον αφορά στο εργασιακό κόστος, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες.» δηλώνει η κα Κωνσταντινίδου μην παραλείποντας τέλος να στείλει το μήνυμα της προς τους καταναλωτές, δηλαδή να στηρίξουν όλοι την Τοπική Αγορά. «Μένουμε και ψωνίζουμε στον τόπο μας. Αυτό πρέπει να γίνει συνήθεια όλων. Μένουμε στον τόπο μας. Στηρίζουμε τα μαγαζιά της Κομοτηνής . Ψωνίζουμε τοπικά προϊόντα.»
Φώτο: Αναστάσιος Τσολάκης, Κική Κωνσταντινίδου –καταστήματα της Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: