Αντιπρόεδρος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής εξελέγη ομοφώνως ο Ιλχάν Αχμέτ
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας εξελέγη ομοφώνως ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογία και η αξιολόγησή τους, καθώς και η παρακολούθηση και μελέτη ζητημάτων βιοηθικής.
Πρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ταγαράς Νικόλαος.
Ιλχάν Αχμέτ: «Προσλάβετε γεωπόνους να συνδράμουν τον ΕΛΓΑ»
Την πρόσληψη εποχικών γεωπόνων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για να συνδράμουν τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ιδίως τους θερινούς μήνες στην αποτίμηση των ζημιών ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ
Ως Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, το Πανεπιστημιακό Άσυλο και την Ψηφιακή Διακυβέρνηση ο Βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Ο κ. Ιλχάν διατύπωσε επιφυλάξεις για το αν οι προτεινόμενες διατάξεις βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, ή θα δημιουργήσουν μια νέα, ψηφιακή γραφειοκρατία.
Ειδική αναφορά έκανε στην πραγματική ψηφιακή μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που δεν συνέχισαν οι επόμενες κυβερνήσεις. Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Ιλχάν Αχμέτ αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα της καθυστέρησης των αγροτικών αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ για την νεκρωτική ίωση πέρυσι στη Ροδόπη.
Με αφορμή τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να εντάξει στην τροπολογία τη δυνατότητα πρόσληψης γεωπόνων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την επιτάχυνση της καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ τους θερινούς μήνες.

Δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από Ιλχάν Αχμέτ
Σε δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προχώρησε έλαβαν ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, δύο μέρες πριν την διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας ενόψει θερινών διακοπών.
Η πρώτη ερώτηση αφορά στην ανταπόκριση στο αίτημα των κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την «Διατήρηση ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για κατηγορίες γεωργών- κτηνοτρόφων» οι οποίοι έλαβαν για το προηγούμενο έτος ενισχύσεις μέσω de minimis και τώρα κινδυνεύουν να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.
Η δεύτερη αφορά «Χορήγηση παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς την ΔΟΥ στους δημότες περιοχών της Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα».
Σύμφωνα με τον κ. Ιλχάν, ο υφυπουργός Οικονομικών έξω και πέρα από κάθε λογική και έννοια δικαίου, χορήγησε ειδικά φορολογικά ευεργετήματα σε πολίτες άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές του Ιουλίου, εξαιρώντας τους πολίτες της Ροδόπης, που είδαν να καταστρέφονται 100.000 αγροτικής γης και να έχουν τεράστιες απώλειες σε οικοσκευές και υποδομές.
Ο κ. Ιλχάν ζητεί να αποκατασταθεί και αυτή η αδικία σε βάρος των πολιτών του νομού Ροδόπης, πέρα και έξω από φιλολογίες για ελλιπή ή επαρκή εκπροσώπηση που ακούστηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μοιράσου το άρθρο: