«Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κλείσιμο των συνόρων το οποίο δεν επηρεάζει την οικονομική ζωή. Το κλείσιμο των συνόρων όχι μόνο για την Ροδόπη, αλλά και για την υπόλοιπη Θράκη το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι οικονομική καταστροφή , τουριστικό αποκλεισμό, τουριστική απομόνωση κι ό,τι αυτό μπορεί να προκαλέσει στην οικονομική ζωή της περιοχής» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο κος Απόστολος Παλακίδης πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης.

Όπως σημείωσε ο κος πρόεδρος αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οι υπεύθυνοι είναι ότι ο τουρισμός είναι ένα ευπαθές «προϊόν» που σχετίζεται με άλλα ευπαθή επαγγέλματα και προϊόντα, άρα έμμεσα και άμεσα οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές από το κλείσιμο του τελωνείου της Νυμφαίας για τους τουρίστες. «Πρέπει να διατηρηθεί η πύλη εισόδου» σημείωσε εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή ο τουρισμός της χώρας θέλει να στηριχθεί από τον οδικό τουρισμό, «έτσι», όπως είπε, «όταν έχουμε από τα Βόρεια έτοιμους τουρίστες, Βαλκάνιους, που θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας, εεε δεν πρέπει εμείς να τους απαγορεύουμε να έρθουν στην Ελλάδα.»
Μάλιστα ο κος Παλακίδης υπενθύμισε ότι το είχε πει στον Πρωθυπουργό της χώρας ότι δηλαδή: Η προσβασιμότητα είναι το σημαντικότερο. «Εμείς θα βρούμε την άκρη με τις τοπικές Αρχές για την προώθηση όλου αυτού του ρεύματος στην περιοχή μας, αρκεί να είναι ανοιχτές οι πύλες εισόδου» σημείωσε εκ νέου, όπως και τότε, στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή.

Σ’ αυτό το σημείο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων παραδέχτηκε ότι η υγεία των εργαζομένων και των πελατών είναι το βασικότερο όλων. «Το έχω πει από την πρώτη στιγμή, όμως, δεν γίνεται με το να αποκλείσουμε τη χώρα, γίνεται με άλλους τρόπους, με συνεργεία ελέγχου στα σύνορα , με οργάνωση, με τακτικότητα» σημείωσε προσθέτοντας πως το τελωνείο του Προμαχώνα που παραμένει ανοιχτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί χωρίς ουρές και χωρίς άλλα προβλήματα εξυπηρετώντας όλον τον όγκο μόνο του. «Από το κλείσιμο του Τελωνείου της Θράκης επηρεάζεται συνολικά η Βόρεια Ελλάδα. Έγινε το άνοιγμα αυτής της πύλης που εξυπηρετεί όλη την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μιλάμε για τον «Πνεύμονα» της Περιφέρειας. Συζητούσαμε την διέλευση των λεωφορείων από εκεί και τώρα κάνουμε ένα βήμα πίσω. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανοίξει η Πύλη και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε αυτή τη δύσκολη χρονιά για την χώρα μας.» σημείωσε ο κος Παλακίδης.
Τέλος, «φιλοσοφώντας» κάπως την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα ανέφερε: «Ζούμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αν όλες οι υποσχέσεις γινόταν πράξη, θα ήμασταν η ιδανική χώρα κι εμείς σαν ξενοδόχοι είχαμε θέματα που αποφασίστηκαν για μας, στην πορεία όμως φάνηκαν δυσκολίες στην εφαρμογή τους. Μην βλέπουμε μισοάδειο το ποτήρι, αλλά να το βλέπουμε  μισογεμάτο» προτρέποντας για  συνέχιση της συστράτευσης μέχρι την επίλυση του προβλήματος: «Να υπάρξει συστράτευση. Ενωμένοι όλοι οι φορείς της Θράκης να μπορέσουμε να αξιώσουμε πράγματα, να κοιτάμε πάντα μπροστά. Να εξυπηρετήσουμε αυτούς τους πελάτες που θα έρθουν ώστε να ξαναέρθουν στην όμορφη Θράκη μας.»
Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου φωτογραφίες:πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: