ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
Ο κος Δημήτρης Χαρίτου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιάς, απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για την «ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ώστε να μην προκληθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.», όπως ο βουλευτής τόνιζε στο κείμενο της ερώτησής του

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός αναφέρει ότι:
«Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι -εξαιρουμένων δύο ειδικών περιπτώσεων (Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης και Καστανιές Ορεστιάδας)- ουδέποτε ανεστάλη η λειτουργία των θεσμοθετημένων συνοριακών σημείων διέλευσης που βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο δε τρόπος λειτουργίας τους προσαρμόστηκε στην κείμενη νομοθεσία, προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Περαιτέρω, δυνάμει της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 45237 από 15-07-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β’ – 2874) αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 15.7.2020 έως και 31.7.2020, ενώ με την υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 45231 από 15-07-2020 (Φ.Ε.Κ. Β’ – 2868) ομοία, αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με την Τουρκία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σουηδία, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Ως εκ τούτου, τα διαλαμβανόμενα στη εν θέματι ερώτηση ζητήματα, ρυθμίστηκαν με διατάξεις των ανωτέρω Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.»

 

Μοιράσου το άρθρο: