Απεργιακή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό αύριο Τρίτη και στην Κομοτηνή.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του νέου Aσφαλιστικού Nομοσχεδίου της Kυβέρνησης, που αποτελεί συνέχιση των μνημονιακών Nόμων και που εφαρμόζει πλήρως και ισχυροποιεί το νόμο Κατρούγκαλου, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, προκειμένου όπως λέει να δοθεί απάντηση στην Κυβέρνηση πως,
«ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»
Την ημέρα της Απεργίας (18-2-2020) στις 11:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό παρών.

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ στην πλατεία στις 11π.μ.

Δική του κινητοποίηση θα κάνει το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωΐ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, ζητώντας να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως το χαρακτηρίζει και στηρίζει τον αγώνα των σωματείων των εργαζομέων και των συνταξιούχων.
Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη του και παράλληλα επισημαίνει πως «έχουμε ευθύνη στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά, να μην οδηγηθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών ζητά

1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
2. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
7. Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

Μοιράσου το άρθρο: