Από τις 11 Ιουνίου μόνο με συνταγή Ιατρού θα μπορούν να αγοράζουν οι πολίτες αντιβιοτικά από τα Φαρμακεία.

Ήταν μια από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού όταν βρέθηκε στις αρχές Μάρτη-λίγο πριν τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού- στην Κομοτηνή στη σύσκεψη με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Ροδόπης.
Το αίτημα είχε καταθέσει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου, Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος και πλέον έχει νομοθετηθεί.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό ο κ. Τσαπέκος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε τους ασφαλισμένους να ενεργοποιήσουν την άϋλη συνταγή, προκειμένου να υπάρχει το bar code στο κινητό τους από την συνταγή που θα τους δώσει ο γιατρός.
«Το λέω αυτό για να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι, όταν η πολιτεία απαγορεύσει την γραπτή συνταγή», τόνισε ο κ. Τσαπέκος.
Υπενθύμισε πως και από τα Φαρμακεία εκτός ΕΟΠΥΥ θα μπορούν οι καρκινοπαθείς και οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, να παίρνουν τα φάρμακά τους ΔΩΡΕΑΝ.
Αυτό γίνεται για να διευκολυνθούν οι ασθενείς και να μην σχηματίζονται ουρές στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Κυρίως να μην καθυστερεί η λήψη των φαρμάκων τους, καθώς πρόκειται για 43 ακριβά σκευάσματα, για τα οποία ο Φαρμακοποιός δεν παίρνει αμοιβή», υπογράμμισε ο κ. Τσαπέκος.
Αναφέρθηκε δε και στην Δωρεά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Πρόκειται για μια συσκευή παροχής οξυγονοθεραπείας υψηλής ροής :
Airvo 2 του οίκου Fisher & Paykel Σουηδίας,
προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και να διευκολυνθεί το έργο του.
Τέλος ο κ. Τσαπέκος έκανε λόγο και για μια άλλη ευαίσθητη πλευρά των Φαρμακοποιών, αυτής που βοηθά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, μέσω του κώδικα «Μάσκα-19».
Μην ξεχνάμε πως όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που ζήσαμε με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, τα μόνα ανοικτά καταστήματα ήταν αυτά των Τροφίμων και τα Φαρμακεία.
Με τους Φαρμακοποιούς οι Έλληνες έχουμε μια διαφορετική σχέση, πιο προσωπική, ειδικά στην Ελληνική Περιφέρεια και τους εμπιστευόμαστε, ακόμα και πολλά από τα εσώψυχα και τα προβλήματα συναισθηματικής φύσης και όχι μόνο που αντιμετωπίζουμε. Πιο εύκολα ανοίγουμε την καρδιά μας στο Φαρμακοποιό μας. Αυτό έκαναν και αρκετά θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μοιράσου το άρθρο: