«Θα πρέπει να συγχαρούμε τους συντελεστές της εκδήλωσης, την Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει μια πολύ καλή ενημέρωση όλου του κόσμου της περιοχής. Μια επιστημονική τεκμηρίωση των καταστρεπτικών συνεπειών μιας τέτοιας επικείμενης επένδυσης.» δήλωσε ο κος Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για το θέμα της εξόρυξης χρυσού.

ο κος Απόστολος Ιωάννου

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό μετά από αυτή την επιστημονική τεκμηρίωση να μπει το θέμα σε μια βάση τέτοια που θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκύψει μπροστά μας στην κατεύθυνση να έρθουν και να εγκατασταθούν οι εταιρείες. «Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε» είπε για να σημειώσει για μια ακόμη φορά ότι: «Εμείς συντασσόμαστε με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού και θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε κινητοποίηση πρέπει να γίνει για να σταματήσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να έρθουν οι εταιρείες χρυσού στην περιοχή.»

Μάλιστα ο κος Ιωάννου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η τοπική κοινωνία συντάσσεται σ αυτόν τον αγώνα. «Ανεξάρτητα από την πολιτική καταγωγή τους καθενός είναι όλοι σύσσωμα απέναντι σ΄αυτή την πολιτική που από ό,τι φαίνεται επιχειρεί να εφαρμόσει η κεντρική διοίκηση και πιστεύω ότι κανείς δεν θα επιχειρήσει από όλους αυτούς, έστω και αν έχει οτιδήποτε στο μυαλό του, να εκφραστεί υπέρ αυτής της διαδικασίας.» τόνισε ο κος Ιωάννου για να επισημάνει ότι «Πέρα από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες θα πρέπει όλοι μαζί να συνταχθούμε και να δώσουμε τον αγώνα δίπλα στην Νομαρχιακή κατά του χρυσού.»
Φώτο: Απόστολος Ιωάννου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: