«Είναι ένα άγνωστο «γήπεδο» για μένα η πολιτική, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι στους τομείς που γνωρίζουμε για να φέρουμε κάτι καλύτερο στον τόπο και στην πόλη μας. Μπορώ να βοηθήσω στα θέματα κυρίως του αθλητισμού και γι αυτό πήρα την απόφαση να κατέβω σ΄αυτή την μάχη» δηλώνει ο κ. Αθανάσιος Δανίδης, πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού και τώρα προπονητής στη Δόξα Σώστη.

«Τουλάχιστον στον αθλητικό τομέα είμαστε πίσω. Θεώρησα ότι το να κάθεσαι στον καναπέ και να λες ότι: «δεν έγινε αυτό», « δεν έγινε το άλλο» δεν βοηθά. Όλοι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε για να δώσουμε τις λύσεις και να κάνουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας, όπως εμείς θέλουμε. Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο δραστήριοι γι αυτό πήρα την απόφαση να βοηθήσω για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο.» δηλώνει μιλώντας για την συμμετοχή του στις Αυτό -διοικητικές Εκλογές με την ιδιότητα του υποψηφίου.

«Είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε. Πρέπει να πάρουμε την απόφαση να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να προσπαθήσουμε για αλλάξουμε πολλά στην καθημερινότητά μας» τονίζει ο κ. Δανίδης και μιλά για την γειτονιά του, στην Ανδρονίκου, όπου μεγάλωσε και ζει. «Μεγάλωσα κοντά στο κολυμβητήριο, με την πισίνα να λειτουργεί, δίπλα είχε ένα παρκάκι γεμάτο ζωή και τώρα θλίβομαι κάθε φορά που περνάω από εκεί. Είναι εγκαταλελειμμένα, κατεστραμμένα, στο έλεος του καθενός. Το κολυμβητήριο κλειστό. Πρέπει να δώσουμε ξανά ζωή σε τέτοιους χώρους, να δημιουργήσουμε αθλητικά πάρκα και να ωθήσουμε την νεολαία μας στον αθλητισμό για να την πάρουμε από άλλα» εξηγεί προβληματισμένος από τις λίγες επιλογές των νέων σήμερα.

«Από το 2003 μέχρι το 2013 έζησα σε πολλές πόλεις. Αγαπώ την Κομοτηνή και θέλω να γίνει ό,τι καλύτερο» σημειώνει και προσθέτει «Για μένα η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολη η νέα προεκλογική πραγματικότητα. Προσπαθώ να ανταποκριθώ περισσότερο σ’ αυτά που ζητάει ένας πολιτικός αγώνας. Είναι δύσκολα για μένα και για τον χαρακτήρα μου ορισμένα πράγματα. Προσπαθώ να αντεπεξέλθω , αλλά ο δημότης, ο Κομοτηναίος πρέπει πέρα από εμάς, τους δημοτικούς συμβούλους να επιλέξει δήμαρχο γιατί την δημαρχία θα την αναλάβει ο επικεφαλής και ο όχι ο σύμβουλος. Να δει ποιους δημάρχους έχει στην διάθεσή του να επιλέξει και να κάνει την σωστή επιλογή.»

Αναφερόμενος στον επικεφαλής του Συνδυασμού του, τον κ. Τάσο Βαβατσικλή μιλά για έναν άνθρωπο με εμπειρία, με γνώση στην ΤΑ, που χρημάτισε αντιδήμαρχος, δήμαρχος και, όπως λέει, «αυτή τη στιγμή ό,τι βλέπουμε στην Κομοτηνή είναι από την εποχή του Τάσου Βαβατσικλή δυστυχώς». Μιλά για την συμμετοχή των νέων στις εκλογές και σημειώνει «Δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν οι 17ρηδες, αλλά αν δείτε το ψηφοδέλτιο μας, το 80% των υποψηφίων μπαίνει για πρώτη φορά στην διαδικασία της εκλογής και το 60 με 70% είναι νέοι άνθρωποι, ο Τάσος Βαβατσικλής αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να «παντρέψει» την εμπειρία με νέους ανθρώπους, που έχουν όρεξη, είναι άφθαρτοι και θα βοηθήσουν με το όραμά τους σε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη». Τέλος, μιλώντας για το μέλλον σημειώνει πως:«Πρέπει οπωσδήποτε να αφήσουμε το στίγμα μας στην πόλη. Αλλά για μένα είναι θέμα αρχής αυτά που θα πούμε να τα κάνουμε κιόλας».
Φώτο: Αθανάσιος Δανίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: