Μια σειρά προγραμμάτων και δράσεων με βασικό «εργαλείο» το θέατρο που έχουν διάφορους στόχους και για παιδιά και για ενήλικους θα υλοποιήσει φέτος η κα Χρύσα Ιωαννίδου, ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός με τους συνεργάτες της.

Παράλληλα με τα «κλασσικά» θεατρικά εργαστήρια στο Θρακικό Ωδείο της Κομοτηνής, θα τρέξουν και εργαστήρια για ανηλίκους, αλλά και τμήματα θεατρικού κωμικού αυτοσχεδιασμού για ενηλίκους. Επίσης, θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα της «Μυστικής Οδύσσειας», όπου μέσα από θεατρικές τεχνικές τα παιδιά ζουν την ιστορία του Οδυσσέα, παίρνουν τα διδάγματα που πήρε ο Οδυσσέας και ταυτόχρονα απολαμβάνουν το παιχνίδι και την επικοινωνία και με τα υπόλοιπα παιδιά.

Η κα Χρύσα Ιωαννίδου με τον συνεργάτη της κο Σεραφείμ Γιολδάση

«Τα μαθήματα ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη η οποία είναι ανοικτή για όλους, δωρεάν για να γνωρίσουν το περιεχόμενο αυτών των τμημάτων.» δηλώνει η κα Ιωαννίδου και σημειώνει ότι τα μαθήματα και οι ασκήσεις θα γίνονται πάντα φορώντας μάσκα όταν όλα τα άτομα βρίσκονται επί σκηνής και υπάρχει επαφή κοντινή και χωρίς μάσκα όταν τηρούνται οι δεδομένες αποστάσεις και γίνονται σε μικρότερες ομάδες.

« Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να εκφραστείς θεατρικά όταν κάτι καλύπτει το πρόσωπό σου, αλλά και είναι μια ευκαιρία γιατί εμείς οι καλλιτέχνες βρίσκουμε μια ευκαιρία σε κάθε πρόβλημα να ενεργοποιήσουμε το υπόλοιπο σώμα το οποίο στην καθημερινή μας ζωή είναι «κοιμισμένο» στην πραγματικότητα, οπότε θα το χρησιμοποιήσουμε για να εκφραστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ενδυναμώσουμε τους τρόπους που επικοινωνούμε με τον κόσμο.» δήλωσε η κα Ιωαννίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».
Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει και το δικό της μήνυμα στους γονείς απομακρύνοντας έτσι τους όποιους φόβους και δισταγμούς υπάρχουν λόγω της Πανδημίας. «Θα έλεγα στους γονείς ότι όταν τα μέτρα τηρούνται δεν έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από όσο έχουν σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένου του σχολείου. Κι αυτή η δραστηριότητα τους δίνει την δυνατότητα να απελευθερώσουν όλη αυτή την ενέργεια που εξαιτίας αυτών των καταστάσεων κρατήσανε μέσα τους τόσο καιρό.»
Φώτο:Χρύσα Ιωαννίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: