«Υπάρχει η απόλυτη σιωπή στην Κομοτηνή. Δεν κυκλοφορεί και δεν κινείται τίποτα», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, Χρύσα Κυριακούση, στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», προσθέτοντας ότι «εμφανίζονται κάποιοι λίγοι ενοικιαστές που έρχονται και τακτοποιούνται σε μια μέρα. Αυτή τη στιγμή πολύ λίγα σπίτια έχουν ενοικιαστεί».

Όπως σημειώνει η κ. Κυριακούση, αν νοικιάστηκαν ανάμεσα σε χίλια ξενοίκιαστα αυτή τη στιγμή σπίτια, δέκα, είκοσι και πενήντα, αυτό δεν είναι σημαντικό. «Δεν υπάρχει κίνηση», λέει ξανά, και σημειώνει ότι έχει περάσει το μήνυμα πως οι πολυπληθείς σχολές της Κομοτηνής, με πάνω από πενήντα άτομα, μάλλον δε θα ανοίξουν. «Τώρα πάμε για τις εγγραφές του Οκτωβρίου περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις του ΔΠΘ για το χειμερινό εξάμηνο», μας είπε, προβλέποντας ότι αυτές οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

«Είναι ζήτημα αν αυτή τη στιγμή έχουν νοικιαστεί πενήντα σπίτια στην Κομοτηνή, κάτι που το μαρτυρά και η ανύπαρκτη κίνηση εντός της πόλης, αλλά και τα άπειρα ενοικιαστήρια στα σπίτια, στις κολώνες κ.α.», τόνισε η κ. Κυριακούση. «Αίθουσες υπάρχουν, έχουν προσφερθεί και από τη Δημαρχεία και από την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, αν ‘σπάσουν’ τμήματα μπορούν να γίνουν κι εκεί μαθήματα, προφανώς οι ενοικιαστές περιμένουν τις ανακοινώσεις και την πραγματοποίηση των εγγραφών, άρα πάμε τέλος Οκτωβρίου», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, προσθέτοντας προβληματισμένη ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τις πληρωμές σε έξι δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα σπίτια μας ανοίκιαστα και το χαράτσι του ΈΝΦΙΑ στην πλάτη μας».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: