Επιστολή στον πρωθυπουργό για την άρση των αδικιών που παρατηρούνται αναφορικά με το 12% την επιδότηση του κόστους εργασίας του ΟΕΑΔ, απέστειλε η ένωση των Επιμελητήριων της ΑΜ-Θ, με το πράσινο φως από την κυβέρνηση για απόδοση του 12% μέσω συμψηφισμού ασφαλιστικών και φορολογικών διαφορών, κράτους-επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης χαιρετίζουν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, σχετικά με τις πληρωμές του 4 & 12%, λόγω παραγραφής των οφειλών του ΟΑΕΔ προς τις ΜμΕ, όμως επισημαίνουν τις παραλείψεις και με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητούν διορθώσεις.
Η ΚΥΑ αφορά μόνον τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει νομική προσφυγή για την μη καταβολή του 4% και 12% ενώ θέτει και ως προϋπόθεση συμψηφισμού τη μη εκχώρηση των οφειλόμενων προς τις Τράπεζες και τρίτους.
Αυτές οι δύο προϋποθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την εξαίρεση πλήθους επιχειρήσεων από την λήψη του ευεργετήματος – το οποίο αποτελεί ουσιαστικά εξόφληση οφειλής του κράτους προς αυτές- και γι’ αυτόν το λόγο ζητούμε την τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε όλες οι επιχειρήσεις – δικαιούχοι ανεξαιρέτως να κάνουν χρήση της ρύθμισης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και τόνισε πως το θέμα θα τεθεί και υπόψιν της προέδρου της Διακομματικής για τη Θράκη, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και επισκέπτεται αυτό το τριήμερο και τους τρεις νομούς της Θράκης.
«Όπως αποδείχθηκε η «ανεξαρτητοποίηση» του κ. Ιμάμογλου ήταν προϊόν συναλλαγής με τον κ. Μέτιο. Πρόδωσε τις αξίες της παράταξης και από πλευράς του φάνηκε άνανδρος και χωρίς πολιτική ευπρέπεια. Εμείς συνεχίσουμε ενωμένοι. Ο κ. Μέτιος ας προσέξει το γεγονός πως είμαστε στην 265η θέση από τις 269 περιφέρειες της ΕΕ, μετά από μελέτη της σε θέματα ανταγωνισμού. Αν κάποιος θέλει να φύγει ως προϊόν συναλλαγής, να το κάνει, δεν θα αξίζει να είναι στην παράταξή μου», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τοψίδης.

Η συνέντευξη του κ. Τοψίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: