Το παρόν του στην διαμαρτυρία των κατοίκων το πρωΐ της προσεχούς Κυριακής στην πεσμένη γέφυρα του ποταμού Κομψάτου, ανάμεσα στους οικισμούς Πολυάνθου και Ιάσμου, θα δώσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ και επικεφαλής της παράταξης ‘Περιφερειακή Σύνθεση’, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εν όψει της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, έθεσε για συζήτηση τρεις προτάσεις εισαγωγής θεμάτων, για την Ημερήσια Διάταξη, όπως,
1. Για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Σαμοθράκης και των συνεπειών που αυτός προκάλεσε (έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει το κείμενο),
2. Για την εξόρυξη χρυσού στην Θράκη μετά τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ – &
3. Για το ενδεχόμενο εγκατάστασης ραντάρ στην κορυφή του όρους Υψάριο της Θάσου.
Επιπλέον η παράταξη κατέθεσε σχετική επερώτηση με 10 υπο-ερωτήματα για την πτώση της γέφυρας του Ιάσμου και την ακύρωση της χρήσης του συγκεκριμένου δρόμου επί δύο χρόνια. Τα παραπάνω κοινοποιήθηκαν αρμοδίως και στις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα για την Σαμοθράκη ο κ. Τοψίδης κάλεσε τον κ. Μέτιο να θέσει σε προτεραιότητα την ολοκλήρωση των έργων στη Σαμοθράκη.
Για δε το θέμα της εξόρυξης του Χρυσού, ο κ. Τοψίδης καλεί όλο το περιφερειακό συμβούλιο να επικαιροποιήσει το ΟΧΙ σε αυτού του είδους των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, που καταστρέφουν το περιβάλλον και εξαφανίζουν τη ζωή.
«Στην πρόσφατη σύσκεψη των θεσμικών φορέων στην Αλεξ/πολη, ΟΛΕΣ οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου δώσαμε το παρόν, εκτός από την παράταξη του κ. Μέτιου, αλλά και του κ. Σιμιτζή (Περιφέρεια σε Δράση)και του κ. Καραγιώργη( Αδέσμευτης Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης), οι οποίοι αποτελούν το νέο συνασπισμό δυνάμεων ΔΕΝ τους είδαμε στη σύσκεψη. Επιθυμούμε να δούμε να τηρείται από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, η εντολή του λαού που ήταν ΟΧΙ εξόρυξη χρυσού προεκλογικά», υποστήριξε ο κ. Τοψίδης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «ευελπιστούμε ότι η δημοκρατική ευαισθησία του αρμοδίου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ αλλά και οι διατάξεις του κανονισμού θα έχουν ως αποτέλεσμα την εισαγωγή των θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜ-Θ.
Σε ότι αφορά την παραίτηση της κ. Δημούδη-Τζατζαΐρη, από τη θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως, η οποία αίφνης γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης(19-09-2019), ο κ. Τοψίδης σχολίασε πως με αυτό τον τρόπο καταγράφεται η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο κ. Μέτιος τα θέματα. «Δεν μπορεί τελευταία στιγμή να προέκυψαν ζητήματα…εννοείται πως πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και θέλουμε ΥΓΕΙΑ για όλους…Αλλά και μέσα από αυτό προκύπτει προχειρότητα από πλευράς Μέτιου και σε αυτό το θέμα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τοψίδης.

Το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Τοψίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής
https://drive.google.com/open?id=1OYvyITw6rO8cR-93kbnQObZhDSAdoZpH

Μοιράσου το άρθρο: