Εννέα προτάσεις-σκέψεις για την ανάκαμψη της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Περιφερειακής Σύνθεσης.
Ο κ. Τοψίδης μιλώντας και στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, να διεκδικήσει για την περιοχή και όχι να προβαίνει σε ενέργειες που στοχεύουν στην δική του προσωπική πολιτική. Του καταλόγισε για άλλη μια φορά αδυναμία διοίκησης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τοψίδης ανέφερε την εξόφληση επιχειρηματιών που αξιοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της καραντίνας από την Περιφέρεια, -σ.σ. σίτιση, διαμονή-οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες δεν έχουν πληρωθεί και τους οφείλονται περίπου, 350.000 ευρώ.
Την στήριξη του πρωτογενούς τομέα συμπεριλαμβανομένης και της Κτηνοτροφίας.
Την όσο το δυνατόν περισσότερη και καλύτερη τουριστική προβολή, ειδικά τώρα που φέτος θα δοθεί έμφαση στον οδικό τουρισμό, που μπορεί να «σηκώσει» η ΑΜ-Θ.
Την διεκδίκηση από πλευράς Περιφερειάρχη να αξιοποιήσει από το πακέτο των 32 δις ευρώ και να το επενδύσει αναπτυξιακά στην περιφέρεια.
«Ο κ. Μέτιος ας πάψει να κρύβεται πίσω από το κόμμα και την επιρροή που έχει στο πολύ στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον και ας δράσει ΤΩΡΑ, για τους νευραλγικούς κλάδους της Οικονομίας και της Ανάπτυξης της ΑΜ-Θ, πριν είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης.

Τέλος ο Τοψίδης για τον ορισμό του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη, εγκάλεσε τον Περιφερειάρχη, για το γεγονός πως αυτή, η σωστή κατά τα άλλα ενέργεια, θα έπρεπε να περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου όπως προβλέπεται, αποδίδονται οι αρμοδιότητες. «Αλλιώς είναι ένας ακόμα Αντιπεριφερειάρχης, άνευ χαρτοφυλακίου», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τοψίδης.

Η συνέντευξη του κ. Τοψίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: