Οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών, που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, κατέστησαν τους Αγρότες κανονικού καθεστώτος, δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής του 4ου κύκλου.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό σχήμα, που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Οικονομικών μπορούν και οι αγρότες να επωφεληθούν των ευνοϊκών όρων του προγράμματος για να καλύψουν, τα έξοδα των καλλιεργητικών τους αναγκών στην τρέχουσα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας. Να σημειωθεί, ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, κάλεσε Αγρότες, Κτηνοτρόφους, Αλιείς, να επωφεληθούν αυτού το δανείου κατά το ήμισυ και επιδότησης κατά το ήμισυ. «Να σπεύσουν στους Λογιστές τους να εκκινήσουν την διαδικασία, που προβλέπεται, προκειμένου να κάνουν την καταχώρηση στο σύστημα και να βγει το ποσό που αναλογεί στον κάθε Αγρότη, Κτηνοτρόφο, Αλιέα, ειδικά για αυτούς που έχουν μείωση τζίρου τους μήνες Σεπτέμβριο –Οκτώβριο πάνω από 20%. Αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν σύντομα να γίνουν οι υποβολές των αιτημάτων και άμεσα να τους καταβληθεί το ποσό των χρημάτων. Μέχρι στιγμής 300.000 επιχειρήσεις και άνω έχουν ανταποκριθεί», σημείωσε με νόημα ο κ.Τριαντόπουλος.
Στην συγκεκριμένη επιστρεπτέα προκαταβολή 4, οι δικαιούχοι δεν θα επιστρέψουν το μισό από το ποσό που έλαβαν.
Ενώ η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει από το 2022 σε 40 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο κοντά στο 1%.
Καταλήγοντας ο κ.Τριαντόπουλος ανέφερε, πως στην Ροδόπη μέσω των προγραμμάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής, 1,2,3 και 4, συνολικά μέχρι τώρα έχει διατεθεί το ποσό των 18 εκατ. ευρώ. Τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν στην τελευταία χρηματοδότηση της επιστρεπτέας 4, όσο έχει δοθεί και το ποσό ανέρχεται με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περίπου στα 5 εκ ευρώ. Ειδικότερα 1.600 επιχειρήσεις ζήτησαν την στήριξη του εν λόγω προγράμματος σε σταθερή ροή.

Μοιράσου το άρθρο: