Προσοχή στο 3ο χιλιόμετρο Ιάσμου – Κοπτερού

Έντονη βροχόπτωση ολίγων μόλις λεπτών συνοδευόμενη κατά τόπους από χαλαζόπτωση ήταν αρκετή για να αλλάξει τελείως  το σκηνικό του καιρού στη Ροδόπη  και να θυμίσει αντί για άνοιξη, χειμώνα. Οι «ουρανοί άνοιξαν» από το μεσημέρι και μετά στην περιοχή και ρυάκια μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, γέφυρες και ιρλανδικές διαβάσεις καλύφθηκαν με νερό, δρόμοι σκεπάστηκαν από χώμα και φερτά υλικά.

Έντονη χαλαζόπτωση στο Κοπτερό

Από το…χειμωνιάτικο σκηνικό δεν έλειψε και το χαλάζι που σκόρπισε τα όνειρα των γεωργών καταστρέφοντας καλλιέργειες, κεράσια, φυντάνια και φυτείες. Ιδιαίτερα έντονη και σε διάρκεια ήταν η χαλαζόπτωση  στην περιοχή του Κοπτερού θυμίζοντας στρώμα χιονιού. Αλλά και στην περιοχή της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά και από τον Ίασμο της Ροδόπης.Καλυμμένοι με λάσπες και φερτά υλικά  δρόμοι ήταν  τα αποτελέσματα όχι τόσο της  δυνατής νεροποντής, όσο της έλλειψης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων  με τους κατοίκους να μην κρύβουν την αγανάκτησή τους για το ίδιο σκηνικό που επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι διερχόμενοι οδηγοί από τις Ιρλανδικές διαβάσεις αλλά και από επαρχιακούς δρόμους λόγω των φερτών υλικών (Ιδιαίτερα στις περιοχές:Αμαξάδες, Κοπτερό,Αρριανά κ.α.). Επί ποδός βρίσκονται υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας,της Πυροσβεστικής και της Α.Δ. Ροδόπης.

Φώτο: Στέλιος Ισπικούδης  και Gulizar Muaffer

Μοιράσου το άρθρο: