Χωρίς να χαρακτηρίζεται από μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ, χθες στην Κομοτηνή.


Οι Κτηνοτρόφοι έβγαλαν για άλλη μια φορά κραυγή αγωνίας, ζητώντας από την Πολιτεία να θεσπίσει τον ακατάσχετο λογιαριασμό, να παρέμβει στις εξευτελιστικές τιμές του γάλακτος και του κρέατος και να εφαρμόσει το ισοζύγιο στο γάλα, όπως είχε υποσχεθεί.

Την συμπαράστασή του στους Κτηνοτρόφους δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος δεσμεύθηκε να υλοποιήσει τα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας, που είναι υποδομές, εκτάσεις βόσκησης και δασικοί χάρτες.
Τους ανακοίνωσε επίσης πως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, όπου θα του θέσει εκ νέου τα προβλήματα των Κτηνοτρόφων.

Παρόν στην κινητοποίηση το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ, Δ. Χαρίτου
Το παρόν του στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων έδωσε το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ, Δημήτρης Χαρίτου.
Ο κ. Χαρίτου επεσήμανε πως,
«Η δυσαρέσκεια και η ανησυχία του αγροτκού κόσμου και ιδιαιτερα των κτηνοτρόφων είναι δικαιολογημένη,γιατί έχουν πληγεί έντονα τη φετινή χρόνια.
Οφείλουμε όλοι, ιδιαιτερα όσοι από θέσεις ευθύνης και εκπροσώπησης,όπως η Περιφερεια και οι Δήμοι,να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επεξεργασία και συνδιαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανακοπή της φθινουσας πορείας. Με ένα τέτοιο σχέδιο στο τραπέζι μπορούμε να πείσουμε αλλά και να διεκδικήσουμε απο το ΥΠΑΑΤ λύσεις για τους κτηνοτρόφους και το τόπο», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Χαρίτου.

Μοιράσου το άρθρο: