Μητέρα τριών παιδιών η Χουμεϊρα Αμέτογλου μαιευτήρας- γυναικολόγος χειρουργός γεννημένη στην Ξάνθη, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επέστρεψε στον τόπο της έκανε την ειδίκευσή της στα Νοσοκομεία της Ξάνθης και της Καβάλας και τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός. Μητέρα τριών παιδιών, δύο αγοριών και μιας κόρης πατά γερά στα πόδια της και δηλώνει πως τώρα ήρθε η ώρα να προσφέρει στο λαό και στον τόπο της. Υποψήφια με το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ μιλά με αγάπη για τους ανθρώπους της περιοχής και αισιοδοξία για το μέλλον.

Χουμεϊρα Αμέτογλου μαιευτήρας- γυναικολόγος χειρουργός γεννημένη στην Ξάνθη

«Με τίμησε με την πρόταση του ο κος Μητσοτάκης. Ήταν πολύ γρήγορη και άμεση η απόφαση, που πήρα. Είπα το «ναι» αμέσως γιατί νομίζω ότι είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να αποδείξω πως, όπως πέτυχα στην προσωπική μου ζωή, μπορώ να πετύχω και στην πολιτική» δηλώνει και προσθέτει « Όλοι οι νέοι έχουμε άποψη και όταν παίρνονται σοβαρές αποφάσεις θα πρέπει να είμαστε εκεί.»

Σύμφωνα με την κα Χουμειρά Αχμέτογλου οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται στην Ευρώπη και η χώρα μας, ως χώρα μέλος της Ε.Ε., θα πρέπει να γνωρίζει τι αποφασίζεται και να είναι εκεί όταν παίρνονται οι αποφάσεις που την  αφορούν .
«Η Θράκη, παρά το γεγονός ότι είναι επαρχεία, αποτελείται από τίμιους, έντιμους ανθρώπους, επιστήμονες οι οποίοι έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να μπορούν να προχωρούν και να πηγαίνουν μπροστά και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας, κάποια πράγματα θα πρέπει να τα αλλάξουμε επιτέλους.» δηλώνει η κα Χουμειρά Αχμέτογλου μιλώντας για την αρμονική συμβίωση και συνύπαρξη στην περιοχή.

«Η υποψηφιότητα μου πρέπει να αποτελέσει το καλό παράδειγμα προς όλες τις χώρες μέλη της  ΕΕ ότι στη Θράκη δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είμαστε άνθρωποι οι οποίοι συμβιώνουμε καθημερινά» δηλώνει επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι είναι γυναίκα  δεν παίζει ρόλο. «Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στην Ευρώπη , οι γυναίκες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οργανωτικές, όπως ακριβώς τα καταφέρνουμε στο προσωπικό επίπεδο, μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα καταφέρνουμε και εκεί».

Σύμφωνα με την υποψήφια θα πρέπει πάντα να παλεύουμε για το κοινό καλό. «Ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας και όσο μπορεί. Να αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόλογοι άνθρωποι και ό,τι μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά. Και να κάνουμε πράγματα για τον τόπο μας. Να είμαστε εκεί όταν παίρνονται οι αποφάσεις» δηλώνει και σημειώνει «Μέχρι τώρα ασκούσαμε κριτική στην Ε.Ε. λέγαμε: «δεν μας αρέσει αυτό», «δεν μας αρέσει εκείνο» ήρθε η ώρα να κάνουμε κι εμείς τώρα κάτι, να αποδείξουμε ότι όταν δεν μας αρέσει κάτι με τον αγώνα μας μπορούμε να το αλλάξουμε» δηλώνει και τονίζει «Έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε τέσσερις σταυρούς, ο πρώτος να μπαίνει πάντα στον τόπο μας.»
Φώτο: Χουμειρά Αμέτογλου, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: