Σκληρή κριτική του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρη Χαρίτου για παλαιοκομματικές συμπεριφορές από πλευράς υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, μέσω της ΕΡΤ Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα ο κ Χαρίτου   έκανε λόγο για «μεθόδευση» από πλευράς του κ. Καραμανλή,  το κλείσιμο όλων των πυλών εισόδου από Βουλγαρία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, προκειμένου οι τουρίστες για τους οποίους η πλατφόρμα που έχουν να συμπληρώσουν για να αναχωρήσουν για την Ελλάδα, δεν αναφέρει ως έξοδο την Νυμφαία(Ροδόπη), αλλά μόνο τον Προμαχώνα, να κατευθυνθούν από κει προς την ευρύτερη περιοχή.

Αυτή τη γνώμη έχουν και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι Ξενοδόχοι, οι οποίοι για άλλη μια φορά είχαν βροχή από  ακυρώσεις κρατήσεων. «Τα γραφεία με τα οποία συνεργαζόμαστε σε Χάσκοβο και Φιλιππούπολη, μας ενημέρωσαν πως οι εν δυνάμει τουρίστες δεν μπορούν να κάνουν κρατήσεις στα Ξενοδοχεία της Θράκης, από τη στιγμή που ο κάθετος άξονας της Νυμφαίας είναι κλειστός για αυτούς. Άρα από τον Προμαχώνα που μόνο αυτός εμφανίζεται προς τα πού θα πάνε; Όχι βέβαια προς τη Ροδόπη και τη Θράκη, αλλά μάλλον προς τη Χαλκιδική και στα γύρω περίχωρα».

«Είμαι στο πλευρά των ανθρώπων. Ζητούμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ την ανάκληση της απόφασης αυτής που αδικεί κατάφωρα την περιοχή μας και πλήττει καίρια τον τουρισμό. Θέλω να πιστεύω πως σε λιγότερο από μια εβδομάδα, θα έχει ανακληθεί η άδικη αυτή απόφαση», τόνισε ο κ.Χαρίτου.

Μάλιστα  αναζητώντας τους λόγους για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας για τους τουρίστες και επικοινωνώντας με τους αρμοδίους, ανακάλυψε πως οι λόγοι μάλλον είναι υγειονομικοί…Για τους οποίους όμως, όμως ενημέρωσε τον κ. Χαρίτου ο κ. Χαρδαλιάς-υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας-κλείνει ο συνοριακός σταθμός βάσει μιας ΚΥΑ, η οποία δεν έχει βγει ακόμη!!!

Τέλος  ο κ. Χαρίτου από το βήμα της Βουλής εγκάλεσε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, λέγοντας του πως, «Δεν ξέρετε τι γίνεται στο Υπουργείο σας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ από την Κομοτηνή, δεσμεύθηκε για κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε όλες τις πύλες εισόδου της ΑΜ-Θ(Νυμφαία, Ορμένιο, Καστανιές και Κήπους). Καμμία κινητή μονάδα δεν έχει τοποθετηθεί, που αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται κανένας έλεγχος και ο κίνδυνος της διασποράς τυχόν θετικών  κρουσμάτων ορατός», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου.

Η συνέντευξη του κ. Χαρίτου στην ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: