Το ΟΧΙ στην ΕΞΟΡΥΞΗ της Τοπικής Κοινωνίας θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτό το Υπερκομματικό κίνημα που εδώ και 20 χρόνια λέει ένα μεγάλο Πολιτικό ΟΧΙ στην εξόρυξη Χρυσού θα το υπερασπισθώ με μεγάλη υπευθυνότητα», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου.

Επι πλέον πρόσθεσε πως η κοινωνία επιθυμεί ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα-Αγροδιατροφικό-, τον τουρισμό, την αλιεία… και δεν θα αφήνει χώρο να κινούνται οι Χρυσοθήρες.
Κάτι που όμως δεν βλέπει αυτά τα 20 χρόνια η τοπική κοινωνία… και αυτό αφορά όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν…
Εξ άλλου αναφερόμενος στους τρεις μήνες από την διακυβέρνηση της ΝΔ έκανε λόγο για διάψευση όλων των υψηλών προσδοκιών που καλλιέργησε στους πολίτες.
Ο κ. Μητσοτάκης από τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησής του κατήργησε όλα τα θετικά μέτρα για τους εργαζόμενους της προηγούμενης κυβέρνησης-αιτιολογημένη απόλυση, προστασία εργολάβων-. Επι πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική, αλλά θα την τιμήσουν. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, δεν είναι μεγάλες, επειδή τους καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι γεωπολιτικό φαινόμενο…
Η Μεσαία τάξη που τόσο επένδυσε στην στήριξη της κυβέρνησης, βλέπει να προστατεύονται τα πολύ μεγάλα εισοδήματα και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Το δε Κράτος περισσότερο Αυταρχικό παρά Επιτελικό.
«Τα έκαναν θάλασσα σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση της ΝΔ. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε κοντά στους πολίτες, στους εργαζόμενους, στους νέους. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε αυτούς που γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό σκηνικό και δεν πήγαν να ψηφίσουν και βρίσκονται στο τεράστιο ποσοστό της αποχής. Τους καλούμε σε ένα χώρο όχι μόνο ευθύνης και υψηλής υπευθυνότητας, αλλά και με ουσιαστικές πολιτικές λύσεις. Δεν θα συρθούμε σε ένα δρόμο κούφιας πόλωσης και στείρας αντιπολίτευσης, όπως πολλοί θα ήθελαν. Η Αριστερά είναι κόμμα ευθύνης και το απέδειξε. Και το υψηλό ποσοστό που μας έδωσε ο κόσμος στις πρόσφατες εκλογές, μας έδωσε επίσης και το ρόλο με υπευθυνότητα να ασκήσουμε το υψηλό μας καθήκον. Από σήμερα έχει ξεκινήσει στην Ηλεκτρονική πλατφόρμα οι εγγραφές των μελών. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί την περιφέρεια και πολύ πιθανόν να είναι στην Κομοτηνή στα τέλη του χρόνου.
Σε ότι αφορά τα τοπικά ζητήματα ο κ. Χαρίτου, πρόταξε τις αποζημιώσεις των Αγροτών που επλήγησαν στις χαλαζοπτώσεις του Ιουλίου. Επίσης όπως σημείωσε θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετά από δική του πρωτοβουλία κι άλλων 22 βουλευτών που συμφώνησαν θα γίνει μια ειδική διαδικασία για το Βαμβάκι, μέσα στο μήνα, καθώς οι τιμές φέτος βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και σκοπός είναι να στηριχθούν οι Βαμβακοπαραγωγοί.
Τέλος για το θέμα των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια, ο κ. Χαρίτου ανέφερε την πρωτοβουλία του ο φετινός εορτασμός να αποκτήσει εθνικό χαρακτήρα και με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Μάλιστα για το σκοπό αυτό προτείνει να συσταθεί μια Διακομματική Επιτροπή, η οποία θα επεξεργασθεί τις προτάσεις για τον Εθνικό χαρακτήρα του εορτασμού της ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα!
«Αυτά τα 100 χρόνια έγιναν πολλά. Ωστόσο ακόμα υπάρχουν ελλείμματα δημοκρατικά, κοινωνικά και οικονομικά στη Θράκη και έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης Χαρίτου στην ΕΡΤ ΚΟμοτηνής και στην Βασιλική Μαχαίρα

https://drive.google.com/open?id=1iCrtwI3tbTz7TnkvgWaNb6RfytFJDYME

Μοιράσου το άρθρο: