Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Χαρίτου μιλάει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στην 2η μέρα της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εκλογή Βουλευτών». Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτατα στην εκταμίευση των κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς, όπως σημειώνει, «υπάρχει τεράστια ολιγωρία γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερη τη δυσμενή θέση του αγροτικού κόσμου».

«Ένα χρόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων έχει μπλοκάρει τα αιτήματα πληρωμής των αγροτών, ενώ το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δεν είναι λειτουργικό», αναφέρει ο βουλευτής και σημειώνει: «Το αποτέλεσμα είναι να μην εκταμιεύονται κονδύλια παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμα 600 εκ. ευρώ για τα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ βασικοί κλάδοι της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, που επλήγησαν από την πανδημία, έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς καμία έκτακτη οικονομική στήριξη».

Μοιράσου το άρθρο: