«Η συνεχιζόμενη για δεύτερη εβδομάδα επιθετική ενέργεια του Ταγίπ Ερντογάν συνιστά πια γεωπολιτική απειλή. Ορθά έκλεισαν τα σύνορα, χωρίς βέβαια τις πολεμικές ιαχές και την δράση ανεξέλεγκτων ομάδων.

Η Ελλάδα οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες:

-Να ζητήσει καταδίκη της Τουρκίας για αυτό που γίνεται και να επιβληθούν ΚΥΡΩΣΕΙΣ, καθώς κατήργησε μονομερώς την Συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας

-Να ζητήσει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, απ’ όπου θα ασκηθούν οι πιέσεις

-Να γίνει ο καταμερισμός των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την ΕΕ, καθώς ακόμα δεν έχει κατατεθεί επί της ουσία το αίτημα μετεγκατάστασης προσφύγων

-Να ασκήσει και ΒΕΤΟ αν χρειαστεί η χώρα μας

-Να γίνει ΑΜΕΣΑ σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου ενιαία σε ένα μέτωπο οι πολιτικές δυνάμεις να δράσουν και να διεκδικήσουν και να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ να δείξει ουσιαστική αλληλεγγύη στο θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Δεν γίνεται μόνο η Ελλάδα και ΜΟΝΗ να υπερασπίζεται τα Ελληνικά, αλλά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου.

«Βάζετε ταφόπλακα στη συνεταιριστική ιδέα»

Εξ άλλου αναφερόμενος στην συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για το θέμα των Συνεταιρισμών, ο κ. Χαρίτου έκανε λόγο για ταφόπλακα στην γνήσια και αυθεντική ιδέα των Συνεταιρισμών, με στόχο την Μεθόδευση της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτου, να βρεθεί στα χέρια ιδιωτών η περιουσία των συνεταιρισμών.
Τόνισε πως «αυτό δεν είναι συνεταιρισμοί αγροτών. Σας το είπαν πολλοί από όσους φορείς καλέσατε ότι αυτός δεν είναι συνεταιρισμός αγροτών. Σας το είπε καθαρά ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας ότι όπου επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί μία τέτοια ρύθμιση απέτυχε. Σας το εξήγησε πολύ απλά ένας πρόεδρος συνεταιρισμού ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν παραγωγοί και μέτοχος επενδυτής σε ένα σχήμα».

Ο βουλευτής απευθύνθηκε στη νέα γενιά των αγροτών και τους υπενθύμισε ότι η κοινωνική περιουσία των συνεταιρισμών είναι οι κόποι και οι θυσίες των γονιών τους και οφείλουν να την υπερασπισθούν. Τους κάλεσε ξεπερνώντας στην πράξη θνησιγενή σχήματα, όπως αυτά που στήνονται, να αναζητήσουν συνεργατικά σχήματα, αυτοί άλλωστε είναι οι πραγματικοί παραγωγοί, για να διεκδικήσουν την κοινωνική περιουσία, που τους ανήκει. Να διεκδικήσουν πολιτικές που θα αντιμετωπίζουν τα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και την έρευνα.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Χαρίτου

https://drive.google.com/open?id=1bSSjfug0ZbLrIjQWPbuvy6VnAGeb_NXK

Μοιράσου το άρθρο: