Με υπερψήφιση των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα για τρεις τροπολογίες που κατέθεσε η πλευρά των «53+» αλλά και συνολικά του «οδικού χάρτη» προς το συνέδριο (με μία ψήφο κατά) και του απολογισμού της κυβερνητικής θητείας ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλευρά των «53+» κατέθεσε τροπολογίες επί των δέκα θέσεων του «οδικού χάρτη» και συγκεκριμένα για τρεις: τις εγγραφές νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την ποσόστωση των συνέδρων στο επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του Μαΐου και την ποσόστωση στην Κεντρική Επιτροπή.
«Απευθύνουμε κάλεσμα στην κοινωνία, στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, να μας προσεγγίσουν και μέσα από τη δημόσια συζήτηση, για τις ανάγκες της κοινωνίας να κτίσουμε το πρόγραμμα για τη δεύτερη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση.
Εμείς κάναμε και τον απολογισμό της θητείας μας και αυτοκριτική για τα λάθη που κάναμε. Αλήθεια ποιο κόμμα το έχει κάνει ποτέ στην Ελλάδα; Έκαναν οι προηγούμενοι αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε στη χρεωκοπία της Χώρας; Ναι βγάλαμε τη Χώρα από τα μνημόνια με όσο το δυνατόν την κοινωνία όρθια. Ναι υπάρχουν και πράγματα που δεν κάναμε. Ναι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αυτή όμως είναι η Δημοκρατία και προχωρούμε με την αρχή της πλειοψηφίας. Θα πρέπει να προσέξουμε ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ να εναρμονίζεται με την κοινωνία και όταν θα γίνει κυβέρνηση και με τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Διεύρυνση, ναι έχουμε ανοικτές τις αγκαλιές και θέλουμε μαζί με τους πολίτες να καταρτίσουμε το επόμενο προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτου.
Σε ότι αφορά το θέμα του Νέου Νοσοκομείου και την μετατροπή του σε ΝΠΙΔ, από ΝΠΔΔ, ο κ. Χαρίτου τόνισε πως δεν είναι διόλου τυχαία και αθώα η μετατροπή του, αλλάζοντας την αρχική σύμβαση.
«Αλλάζει το καθεστώς εντελώς σε συμβάσεις για το προσωπικό , τη σίτιση, τη φύλαξη, την καθαριότητα, να δοθούν σε εργολαβίες ιδιωτών. Οι λογιστικοί έλεγχοι για τις προμήθειες και τα φάρμακα, δεν θα γίνονται από το υπουργείο υγείας. Από την άλλη, ανοίγουν οι πόρτες να μπουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στις κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου. Θα υπάρχουν δύο ταχυτήτων ασθενείς. Αυτοί που μπορούν να πληρώνουν για την υγεία τους και αυτοί, που δεν μπορούν. Αυτή όμως είναι η φιλοσοφία της ΝΔ, οι ιδιώτες μέσα στο δημόσια υγεία, την ώρα μάλιστα που πολλά πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου.
Μάλιστα ανήγγειλε και την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Υγείας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διχάζει αντί να ενώνει ο κ.Οντέρ
Τέλος αναφερόμενος στις «δηλώσεις» του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, «περί αδελφών και μητέρας πατρίδας Τουρκίας», ξεκαθάρισε, καθώς έγινε δέκτης παραπόνων και πικρίας από πλευράς δημοτών του Ιάσμου, πως, «άλλος είναι ο ρόλος των αιρετών. Σίγουρα όχι η διαίρεση. Δεν γίνεται με αυτές τις δηλώσεις να διχάζεται ο πληθυσμός, να δηλητηριάζεται ότι κατακτήθηκε τόσα χρόνια και υπήρχε: η αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Χαρίτου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

https://drive.google.com/open?id=1i4q8F6khzjfl5fJs-0ufhjKP1-FEshgY

Μοιράσου το άρθρο: