Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης να γίνει έλεγχος στις τράπεζες για τις χρεώσεις τους σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σε ερώτηση που συνυπογράφει μαζί με άλλους βουλευτές τονίζουν ότι οι τράπεζες έχουν ωφεληθεί πολλαπλώς από ανορθολογικές χρεώσεις, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτινάχθηκαν λόγω του περιορισμού της κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Οι χρεώσεις αφορούν μια σειρά από συναλλαγές όπως, ανάληψη μετρητών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, ηλεκτρονικές συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών κ.α.. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς ενημέρωση σχετικά με την πορεία του Ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε τι στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις υπέρογκες – και δυνάμει αποτέλεσμα μη-σύννομης σύμπραξης- χρεώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πολίτες και πότε αναμένεται η εισήγηση και η απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής;

Β) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τον περιορισμό αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων, αναφορικά με τις χρεώσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των λοιπών ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες;

Μοιράσου το άρθρο: