Μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους επαγγελματίες ήταν αυτή που προηγήθηκε δηλώνει η κα Δέσποινα Χατζημάνου μέλος του Συλλόγου Ένδυσης Υπόδησης Νομού Ροδόπης σημειώνοντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής πως όλες οι ελπίδες πια εναποτίθενται στις εκπτώσεις.

Η κα Δέσποινα Χατζημάνου μέλος του Συλλόγου Ένδυσης Υπόδησης Νομού Ροδόπης

«Ευελπιστούμε τα πράγματα να πάνε πολύ καλύτερα την περίοδο των εκπτώσεων» σημειώνει και εμφανώς προβληματισμένη προσθέτει πως τα μηνύματα για πρώτη φορά είναι πάρα πάρα πολύ απαισιόδοξα. «Φέτος έκλεισα 35 χρόνια εργάσιμα. Αν και στη ζωή μου είμαι ένα άτομο αισιόδοξο, δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να δηλώσω αισιόδοξη εξ αιτίας της πανδημίας. Οι εκπτώσεις  είναι μια σανίδα σωτηρίας για τους επαγγελματίες της Κομοτηνής. Θα πρέπει να είναι σωστές, τίμιες γιατί μάθαμε να σεβόμαστε τους επαγγελματίες της Κομοτηνής, μόνο έτσι μάθαμε να τους συμπεριφερόμαστε και να τους κοιτάζουμε στα μάτια για να μας τιμήσουν και αυτοί μπαίνοντας στα καταστήματά μας. Στα δάχτυλα του ενός χεριού μετριούνται οι κακοί επαγγελματίες, είναι γνωστοί οι πελάτες με τους επαγγελματίες, δεν συμφέρει στους επαγγελματίες να κάνουν παρανομίες, παραπλανητικές εκπτώσεις στα ποσοστά ή να αποσύρουν τα εμπορεύματα και να βάζουν άλλα. Στο Λιανικό Εμπόριο είναι μηδαμινά, είναι ελάχιστα τέτοιου είδους περιστατικά.»

Όπως σημειώνει η κα Χατζημάνου ήδη έχουν ξεκινήσει οι πελάτες να ρωτούν για τις εκπτώσεις. «Οι τιμές είναι πολύ καλές ήδη. Πρέπει να τζιράρουμε. Τα καταστήματα ήταν κλειστά δύο μήνες με μηδέν τζίρο. Οπότε, γίνεται ένας αγώνας δρόμου με σανίδα σωτηρίας τις εκπτώσεις. Θα προέτρεπα τους καταναλωτές να τιμήσουν για άλλη μια φορά τα καταστήματα της πόλης. Μας γνωρίζουν , μας έχουν τιμήσει και μας έχουν σεβαστεί πάρα πολλές φορές. Η αγορά της Κομοτηνής έχει πάρα πολύ καλά προϊόντα και πάρα πολύ καλές τιμές. Να μην φεύγουν λοιπόν σε άλλες πόλεις και πολύ περισσότερο σε άλλες χώρες για να κάνουν τις αγορές τους.» δηλώνει και παρατηρεί με προβληματισμό «Με το που άνοιξαν τα σύνορα έτρεξαν για να ψωνίσουν φθηνότερα. Πρέπει να σκεφτούν ότι αφήνοντας τα λεφτά μας εδώ , θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα. Έτσι, θα έχουν δουλειά αύριο τα παιδιά μας, έτσι θα υπάρχουν συνεχιστές στην αγορά της Κομοτηνής.»
Φώτο: Η κα Δέσποινα Χατζημάνου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: