«Δύσκολοι καιροί για άσκηση» περιγράφει η έμπειρη προπονήτρια του μπάσκετ, γυμνάστρια κα Δήμητρα Δόλωμα επισημαίνοντας, πως «θα πρέπει οι χώροι άθλησης να διατηρηθούν ανοιχτοί και παράλληλα προστατευμένοι... Με την ατομική ευθύνη του καθενός πρέπει να μπορέσουμε να γυμναστούμε γιατί χωρίς αυτό ορισμένοι δεν μπορούμε να ζήσουμε.» λέει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», προσθέτοντας, «ιδίως για τους αθλητές είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος γιατί ενώ έχουν κάνει προετοιμασία και βρίσκονταν εν μέσω αγώνων για το Πρωτάθλημα θα πρέπει τώρα αναγκαστικά να σταματήσουν, όπως έγινε και στο προηγούμενο lock down, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο για τον αθλητή. Με δύο εβδομάδες που θα καθίσει χάνεται ό,τι «έχτισε» όλο αυτό το διάστημα.»

Η κα Δήμητρα Δόλωμα σε μια ακόμη προπόνηση εν μέσω Covid

Σύμφωνα με την κα Δόλωμα γίνεται προσπάθεια αναγκαστικής προσαρμογής στους ανοιχτούς χώρους, χωρίς να έχουν επαφή με το αντικείμενο με το οποίο αθλούνται, στην προκειμένη περίπτωση με τις μπάλες του μπάσκετ. «Μόνο αν κάνει, ό,τι κάνει ο καθένας ατομικά.» εξηγεί και επισημαίνει «Κάνουμε διατήρηση της υπάρχουσας φυσικής κατάστασης όσο το δυνατόν είναι αυτό εφικτό. Το υπόλοιπο δεν μπορούμε να το έχουμε, καθώς απαγορεύεται και στους εξωτερικούς χώρους ακόμη να το χρησιμοποιήσεις, εκτός αν θέλεις να πας με την μπάλα σε ένα ιδιωτικό χώρο, στο σπίτι και να διατηρηθείς. Στην ουσία κάνουμε διατήρηση. Εγώ το έχω χαρακτηρίσει μια μεταβατική περίοδο ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε. «Φορτώνουμε» δύναμη για να είμαστε έτοιμοι για επόμενη mini προετοιμασία.»

Η έμπειρη γυμνάστρια δεν παραλείπει να σημειώσει, ότι είναι «καλό», που είναι κλειστοί οι χώροι άθλησης γιατί οι αριθμοί των κρουσμάτων παραμένουν σταθερά αυξημένοι. «Δυστυχώς δεν είναι μια απλή γρίπη. Πεθαίνουν ακόμη και νεαρά άτομα χωρίς άλλα συμπτώματα. Έχουμε μιλήσει με ανθρώπους που νόσησαν, που λένε: «δεν μπορούσα να πάρω ανάσα», «το σώμα μου δεν με άκουγε» κ.α.»
Τέλος, δεν παραλείπει να προτείνει να προσπαθήσουν όλοι «να ασκηθούν είτε έξω- είτε στο σπίτι… Από την στιγμή, που βρισκόμαστε στο σπίτι, ας κάνουμε την άσκηση στο σπίτι, είναι καλό έτσι ώστε να μπορούμε και ψυχικά να διατηρηθούμε υγιείς.»

Φώτο: Η κα Δήμητρα Δόλωμα σε μια ακόμη προπόνηση εν μέσω καραντίνας

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: