«Δύο είναι οι στόχοι φέτος για τον Ελληνικό Τουρισμό αυτό το δύσκολο καλοκαίρι: Τουρισμός με Ασφάλεια – Να κρατηθεί όρθια η τουριστική βιομηχανία της Χώρας, προκειμένου να σχεδιάσει το καλοκαίρι του 2021». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Η συνέντευξη του κ. Φραγκάκη στην ΕΡΤ

Επι πλέον πρόσθεσε πως οι επόμενες 3 εβδομάδες, θα κρίνουν πολλά για τον Ελληνικό Τουρισμό.

«Αυτές τις τρεις εβδομάδες θα αποδειχθεί η διαχείριση των όποιων κρουσμάτων προκύψουν-γιατί θα προκύψουν-να είναι η πλέον ενδεδειγμένη και άρτια σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα εκπέμψουμε ένα θετικό σήμα και έτσι θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των τουριστών που θα θελήσουν να έλθουν για να σώσουμε ότι μπορούμε από το φετινό καλοκαίρι», υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης.

Παραδέχθηκε πως ο συνδυασμός του Πρωτογενούς τομέα και Τουρισμού είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που όμως πρέπει να ξεκινήσει, παρά την πολυπλοκότητα των θεμάτων, καθώς και οι θετικές του συνέπειες θα καθιερώσουν την Ελληνική Γαστρονομία, θα βρουν διάθεση τα τοπικά προϊόντα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων-Αλιέων, θα αυξηθεί το εισόδημα των παραγωγών, θα ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας.

Από την άλλη δοκιμάζοντας ΕΔΩ τα τοπικά προϊόντα οι τουρίστες θα τα αναζητήσουν και στις χώρες τους, κάτι που θα αυξήσει τις Ελληνικές εξαγωγές και των μεταποιημένων προϊόντων.

Εξ άλλου ο κ. Φραγκάκης δεσμεύθηκε να δει και την αναβάθμιση του κατασκηνωτικού κέντρου-camping- Φαναρίου και την αναπροσαρμογή των τιμών για να μπορέσει ο κόσμος να κάνει εκεί τις διακοπές του, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία και κάμπινγ της Βόρειας Ελλάδας στο Φανάρι Ροδόπης. Το πράσινο σμαράγδι  του Θρακικού πελάγους!

Ο κ. Φραγκάκης έδειξε ενδιαφέρον ζεστό να δει το θέμα και να επαναληφθεί η συζήτηση στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ενώ εκδήλωσε ενδιαφέρον να επισκεφθεί την περιοχή!

Μοιράσου το άρθρο: