Δ. Καλογεράκη: Το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής να γίνει ένα σχολείο-οικογένεια

«Για μένα προσωπικά ήταν μια πρόκληση γιατί ήταν ένα ολοκαίνουργιο σχολείο σε ένα παλιό κτίριο, γεμάτο συγκινήσεις, γεμάτο αναμνήσεις για κάποιους», δηλώνει η Δέσποινα Καλογεράκη αποκαλύπτοντας πως έτσι πήρε την απόφαση να βάλει κι εκείνη το δικό της λιθαράκι σε μια καινούργια προσπάθεια.

Η Δέσποινα Καλογεράκη είναι θεολόγος-φιλόλογος, εργάζεται για ένατο χρόνο στην Κομοτηνή, και φέτος ανέλαβε τη διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής που λειτουργεί για πρώτη φορά.

Δ. Καλογεράκη: Το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής να γίνει ένα σχολείο-οικογένεια
Η Δέσποινα Καλογεράκη είναι θεολόγος – φιλόλογος εργάζεται για ένατο χρόνο στην Κομοτηνή και φέτος ανέλαβε τη διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Όπως λέει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του με τρία τμήματα της Α’ Γυμνασίου, συνολικά 58 παιδιά τα οποία είναι από το Κόσμιο, τον Ροδίτη, το 9ο ΔΣ Κομοτηνής, αλλά και από τους οικισμούς Αρριανά, Καλαμόκαστρο, και Βραγιά. «Είμαστε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Προς το παρόν βλέπω ότι είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ζωηρά παιδιά, ήσυχα παιδιά, μια όμορφη οικογένεια. Με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς παρόντες και άλλους καθ ‘ οδόν. Έχουμε ένα πρόγραμμα που ήδη ακολουθούμε. Ελπίζουμε να έρθουν κι άλλοι συνάδελφοι και την επόμενη εβδομάδα να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα», σημείωσε η κ. Καλογεράκη.

Δ. Καλογεράκη: Το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής να γίνει ένα σχολείο-οικογένειαΑυτό που τη γοήτευσε σαν σκέψη είναι ο μικρός αριθμός μαθητών. «Δεν θα είναι ένα τεράστιο σχολείο όπου θα χάνεται και το πρόσωπο του μαθητή και το πρόσωπο του εκπαιδευτικού γενικότερα. Αυτό το οικογενειακό περιβάλλον είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Και με την Β’ και με την Γ’ Τάξη τα επόμενα χρόνια και πάλι συγκριτικά θα είμαστε ένα μικρό σχολείο και αυτό μου αρέσει. Κι αυτό που θα ήθελα να πετύχω είναι να γίνει ένα σχολείο οικογένεια, να έχουμε καλές σχέσεις, καλά παιδιά και καλούς μαθητές, αλλά πρώτα καλά παιδιά.»

Μιλά και για τους στόχους της σχολικής μονάδας, που δεν είναι μόνο οι γνώσεις. “Ειδικά τώρα, με τον Covid, πρέπει να μάθουμε στα παιδιά ότι προσέχουμε για να προσέχουμε τον άλλον. Κανείς δεν είναι υπεράνω”, για να καταλήξει λέγοντας, «πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι προσέχει κανείς, όταν προσέχει τον άλλον».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος