Για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή μίλησε ο Περιφερειακός Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ αν.Μ.Θ. κος Δήμητρης Καρβούνης στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με το ίδιο θέμα και τη συμμετοχή κορυφέων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών θεσμικών παραγόντων.

«Η καρταντίνα και το lockdown μας έστρεψαν σε καινούργιες κατακτήσεις. Ανακαλύψαμε τα ψηφιακά μέσα, οργανωθήκαμε μέσω αυτών και νομίζω ότι αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα γιατί μπορούμε και κάνουμε τέτοιου είδους συζητήσεις που δεν θα μπορούσαμε να τις κάνουμε υπό κανονικές συνθήκες…
Κάνοντας τον απολογισμό αυτής της διαδικτυακής συνάντησης σημείωσε πως: «Ενώ συζητάμε όλοι και σωστά για την υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη, δεν συζητάμε για μια παγκοσμίων διαστάσεων κλιματική αλλαγή και κλιματική κρίση η οποία αν την αφήσουμε να εξελιχθεί έτσι όπως εξελίσσεται μετά δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τις άλλες δύο γιατί θα έχει καταστραφεί ο πλανήτης.»

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Συντονιστή, ενώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, λίγο το συνειδητοποιούμε εμείς και λιγότερο το συνειδητοποιούν αυτοί που κάνουν πολιτική… Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει μπροστά σ’ αυτή την προσπάθεια, υπάρχουν παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα είχε μια ευαισθησία στα ζητήματα οικολογίας. Νομίζω ότι στα 4,5 χρόνια που ήταν Κυβέρνηση έκανε αρκετές προσπάθειες σε πολύ δύσκολες συνθήκες, άρα υπάρχει μια παρακαταθήκη».
Ο κος Καρβούνης παραδέχτηκε πως υπήρξαν αδυναμίες στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό, όπως λέει, «πρέπει να το αναγνωρίσουμε παρόλο που έγιναν πολλές προσπάθειες, ειδικά επί υπουργίας του Σωκράτη Φάμελου, είχαμε πολύ μεγάλη πρόοδο και στην Περιφέρεια μας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κάναμε πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Στο θέμα του χρυσού συγκρουστήκαμε στο βαθμό που μπορούσαμε. Είναι μια επένδυση η οποία δεν τηρεί τις προϋποθέσεις της προστασίας του περιβάλλοντος, αντίθετα τη βλάπτει… Κι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Δεν θέλουμε να κρύβουμε την αλήθεια. Κάναμε αρκετά καλές προσπάθειες. Πρέπει να τα αναγνωρίσουμε. Από εκεί και πέρα είχαμε και αδυναμίες, είχαμε και λάθη.»

Σημείωσε πως: «Πρέπει μια πολιτική απανθρακοποίησης της ελληνικής οικονομίας να επιταχυνθεί με γρήγορα βήματα χωρίς όμως να γίνεται αυτό το πλιάτσικο. Αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες με τις ανεμογεννήτριες που ξεφυτρώνουν παντού , άναρχα και μέσα σε περιοχές Natura, πχ στο Δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία έκαναν πάρκο ανεμογεννητριών χωρίς να έχουν πάρει άδεια από πουθενά, γίνεται ένα πλιάτσικο κι αυτό δεν θα μπορέσουμε να αφήσουμε να συμβεί.»
Φώτο: Δημήτρης Καρβούνης ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: