Ένα Δημοτικό Σχολείο στα ορεινά της Ροδόπης, στην Ορεινή Οργάνη αγκαλιάζουν καιρό τώρα, φίλοι του δωρητές από όλη την Ελλάδα, κάνοντας το πρότυπο για πολλούς λόγους. Με εξασφαλισμένα τα tablet, επίσης μετά από δωρεά, από το κλείσιμο της περσινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου μπορούν και παρακολουθούν τα μαθήματά τους ανεμπόδιστα καθημερινά το απόγευμα.

Ο κος Αχμέτ Αρναούτ μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»

«Η εξ αποστάσεως δεν είναι όπως η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά έστω κι έτσι τα καταφέρνουμε πολύ καλά χωρίς να μου έχει επισημανθεί κάποιο πρόβλημα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο διευθυντής του Σχολείου, ο κος Αχμέτ Αρναούτ.

Οι εργασίες διαμόρφωσης και θερμομόνωσης στο σχολικό κτίριο βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Όσο έχουμε ψυχή θα προσπαθούμε για το καλύτερο, για την εκπαίδευση των παιδιών.» Σημείωσε ο κος Αρναούτ που επιβλέπει εργασίες θερμομόνωσης αυτές τις ημέρες στο ίδιο σχολικό κτίριο με τα υλικά και τα εργατικά χέρια να είναι εξασφαλισμένα πάλι από δωρεές! «Είναι άνθρωποι που θέλουν να μας βοηθήσουν και πράγματι μας βοηθάνε, άλλοτε με τα tablet και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, άλλοτε με την αποκατάσταση του κτιρίου. Με διάφορους τρόπους χωρίς ποτέ να προβάλλουν αυτό που κάνουν.» τόνισε ο δραστήριος διευθυντής σημειώνοντας πως είναι πολύ βασικό να ζητούν οι ίδιοι, από όπου μπορούν και τους δίνεται η ευκαιρία ό,τι το σχολείο χρειάζεται για να λειτουργήσει καλύτερα. «Όλες οι εργασίες γίνονται χάρη στην προσφορά καλών ανθρώπων. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι που θέλουν να σταθούν στο πλευρό μας και να μας βοηθήσουν» δήλωσε ο κος Αχμέτ Αρναούτ.

Ικανοποιημένος από την στήριξη του προϊσταμένου της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης τονίζει πως είναι σημαντικό ο διευθυντής να διεκδικεί, να υποβάλει αιτήματα, να γνωστοποιεί τις ανάγκες του σχολείου του.

Πολύ καιρό τώρα στο πλευρό του Σχολείου βρίσκεται και το Δ’ Σ.Σ., άλλοτε με προσφορές τεχνολογικού εξοπλισμού κι άλλοτε με εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. «Η εκπαίδευση δεν τελειώνει στο χώρο της αίθουσας.» σημειώνει ο ορεσίβιος επίσης δάσκαλος και προσθέτει  «Εκπαίδευση είναι και να μαθαίνεις τους μαθητές να αγαπούν, να νοιάζονται και να συμβάλλουν στην καλυτέρευση του χώρου του σχολείου νιώθοντας το ως αναπόσπαστο «κομμάτι» δικό τους.»
Φώτο: Ο κος Αχμέτ Αρναούτ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: