Συνεργείο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους στο Δήμο Κομοτηνής.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Βενετίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως εντοπίστηκαν διάσπαρτα κρούσματα και στους οικισμούς του Δήμου Αρριανών, Δειλινά, Λοφάριο, τα οποία έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και γίνονται οι ιχνηλατήσεις των επαφών τους.
Πιο αισιόδοξα φαίνονται να είναι τα πράγματα στον οικισμό του Αγιάσματος και Ασωμάτων του Δήμου Ιάσμου, καθώς τα πρώτα δείγματα ήταν ΟΛΑ αρνητικά, που δημιουργούν την αισιοδοξία πως και όσα υπολείπονται θα είναι αρνητικά.
Τη συνολική εικόνα θα την γνωρίζουμε Τρίτη με Τετάρτη μεσημέρι, η οποία και θα καθορίσει αν θα συνεχισθεί η καραντίνα του Αγιάσματος, η οποία τελειώνει στις 23 Ιούνη.
Καταλήγοντας ο κ. Βενετίδης κάλεσε τους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκα και γάντια όπου χρειάζεται, συχνό πλύσιμο χεριών, αποστάσεις 1,5 μέτρο και όχι συχνωτισμό.
«Θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι, από το οποίο θα διδαχθούμε πολλά. Όπως βάζουμε την ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο, έτσι θα πρέπει να κάνουμε αυτό το χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, ή το φάρμακο για τον κορονοϊό», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Βενετίδης.

Μοιράσου το άρθρο: