Το απόγευμα της 10ης του Ιούλη θα είναι μια ημερομηνία που δεν θα ξεχάσουν οι κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου, καθώς ορμητικά νερά από το βουνό, με λάσπη και φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους και μπήκαν σε σπίτια.

Τα νερά όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι μπλόκαραν σε παρατημένα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης και έτσι δεν είχαν ροή προς τα κάτω και μπήκαν στα σπίτια, στις αυλές και στις αποθήκες.

Πάνω από 50 χρόνια μετρούν οι κάτοικοι υποσχέσεις για κατασκευή ενός αντιπλημμυρικού έργου στο ρέμα του Αγίου Νικολάου και άμεση απομάκρυνση των κοπαδιών κατσικιών και των εκτροφών, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα κάνουν αποψίλωση των μικρών δέντρων, οπότε δεν γίνεται συγκράτηση των υδάτων και όγκοι φερτών υλικών έχουν καταστρέψει περιουσίες όλα αυτά τα χρόνια!

Πέρα από τη βροχή και τους θυελλώδεις ανέμους για 20 λεπτά περίπου, ισχυρή ήταν και η χαλαζόπτωση που έπληξε τις καλλιέργειες που αυτή την εποχή, όλα τα φυτά είναι στην ακμή της ανάπτυξής τους.
Εκατό τοις εκατό ολοκληρωτική ζημιά και οριοθέτηση της έκτασης που έχει αυτό το μέγεθος της ζημιάς, ζητούν οι Αγρότες της περιοχής!

Στο γραφείο του Δημάρχου Ιάσμου έλαβε χώρα σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι τοπικές αρχές και το παρόν του έδωσε και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θράκης, Θανάσης Πανάγος, ο οποίος διαβεβαίωσε τους αγρότες πως δεν θα αδικηθούν.

Οι δηλώσεις για τις ζημιές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν 15 μέρες. Ωστόσο, οι Αγρότες που επλήγησαν ολοκληρωτικά από την θεομηνία, ζητούν να ληφθεί πρόνοια και για το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι.

Μοιράσου το άρθρο: