Επιστολή στον Πρύτανη του ΔΠΘ κο Αλέξανδρο Πολυχρονίδη απέστειλε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης με την οποία σημειώνει ότι η τοπική κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη από την ομαλή, διά ζώσης λειτουργία του Πανεπιστημίου. Και του ζητά να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου με φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό ξανά στην πόλη.

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει:

« Αξιότιμε και αγαπητέ κύριε Πρύτανη.
Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω εγγράφως μαζί σας ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου να σας μεταφέρω την έκδηλη και έντονη αγωνία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για το φημολογούμενο ενδεχόμενο διεξαγωγής της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου με διαδικτυακό τρόπο κι όχι διά ζώσης… Έχοντας ως εφαλτήριο την άριστη συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου, σας ζητώ να μη διεξαχθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου εξ αποστάσεως, αλλά διά ζώσης. Αφού, φυσικά διασφαλιστούν στο έπακρον οι συνθήκες προφύλαξης της υγείας των συμμετεχόντων στην όλη εξεταστική διαδικασία. Και ως προς αυτήν την παράμετρο της υγειονομικής προστασίας ο Δήμος Κομοτηνής είναι έτοιμος να συνδράμει το Πανεπιστήμιο με όλες του τις δυνάμεις.

Η τοπική κοινωνία, αγαπητέ κύριε Πρύτανη, έχει απόλυτη ανάγκη από την ομαλή, διά ζώσης λειτουργία του Πανεπιστημίου μας. Μια σειρά από δραστηριότητες επαγγελματιών του Δήμου μας έχουν ως επίκεντρο αυτήν τη ζωντανή και δημιουργική λειτουργία. Ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής σας ζητώ να εξετάσετε το αίτημά μας και ν’ ανταποκριθείτε θετικά. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, έτοιμοι να συνδράμουμε τα μέγιστα στην επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου μας, με φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό ξανά στην πόλη μας και με τις υγειονομικές συνθήκες εξασφαλισμένες και περιφρουρημένες στο ακέραιο. »

Μοιράσου το άρθρο: