Διαδικτυακή συζήτηση για την διατροφική ασφάλεια, την βιοποικιλότητα και την πράσινη ανάπτυξη, διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, στις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με συνέντευξή της στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η υπεύθυνη του Κέντρου, Λουΐζα Σαλτσίδου Ματεοσιάν, τόνισε πως η όλη προσπάθεια εντάσσεται στην εκστρατεία της ΕΕ και στο πνεύμα που θα διαπνέει την νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική, για καθαρή τροφή, βιώσιμο σύστημα παραγωγής, προστασία του περιβάλλοντος και από το Αγρόκτημα στο πιάτο.

Ομιλήτριες θα είναι η Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου, από την  Δ/νση Ασφάλειας Τροφίμων και Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Έλενα  Δανάλη από την Green Peace, υπεύθυνη της εκστρατείας για τη βιώσιμη Γεωργία και η Νηπιαγωγός Μαρία Στρούμπα, με το εγχείρημα kookoonari, που στόχο έχει τα μηδενικά απορρίμματα.

«Χρειάζεται ΌΛΟΙ να αλλάξουμε συμπεριφορά και με την δράση μας να βάλουμε φρένο στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την μείωση της βιοποικιλότητας και την εξαφάνιση δασικών οικοτόπων -που φιλοξενούν την άγρια ζωή-, παράγοντες που όπως αποδείχθηκε, δημιουργούν ζωονόσους», (σ.σ. ή και μπορεί και πανδημία, όπως ο κορονοϊός).

Ένα επίσης ενδιαφέρον θέμα που θα συζητηθεί είναι και η αύξηση των Βιολογικών εκτάσεων  στις χώρες της ΕΕ, καθώς συνδέεται και ο στόχος να γίνει αυτάρκης η Ευρώπη σε προϊόντα και όχι να εξαρτάται από τις τρίτες χώρες. Και αυτό εμπεδώθηκε ως ανάγκη από την πανδημία του κορονοϊού.

Την συζήτηση συνδιοργανώνουν από κοινού η ΜΚΟ grow to be και θα γίνει στις 14 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα σε  απευθείας διαδικτυακή μετάδοση.

 

Μοιράσου το άρθρο: