Διήμερο κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ προετοιμάζει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, ζητώντας, μεταξύ άλλων: Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Χορήγηση δωρεάν όλου του υγειονομικού υλικού που απαιτείται. Προστασία των ευπαθών ομάδων εργαζόμενων. Δωρεάν τεστ κορονοϊού σε όλους τους εργαζόμενους. Μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, με ζήτημα αιχμής τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων και όλων των χώρων εργασίας και ενόψει της ΔΕΘ και της κινητοποίησης που έχει ήδη προκηρυχθεί από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τις 12 Σεπτεμβρίου, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 12/9, στις 18.00, μόνο τα συνδικαλιστικά στελέχη. Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού Ροδόπης να δηλώσουν συμμετοχή για μετάβαση στην παραπάνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, η ΑΔΕΔΥ θα καλύψει τα έξοδα για μίσθωση λεωφορείου.

Ταυτόχρονα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων του Νομού Ροδόπης να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/9 στις 12.00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης (Στίλπωνος Κυριακίδη).

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους, την Παρασκευή 11/9, στις 18.00, στο Δημαρχείο Κομοτηνής, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές πολιτικές, ενόψει της ΔΕΘ.

Μοιράσου το άρθρο: