« Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, για τη μέγιστη προστασία των πολιτών και των δασών της περιοχής μας, οφείλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου.

Ο κος Τσαλικίδης εξήρε στοχευμένα το συντονιστικό έργο, καθώς και την άριστη συνεργασία και επικοινωνία των αρμόδιων, που συμμετείχαν στο σχέδιο δράσης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες που συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς την περασμένη εβδομάδα.

Ακόμη, τόνισε ότι «εν όψει της αντιπυρικής προστασίας, διαθέτουμε τα απαραίτητα μηχανήματα της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης για τη δημιουργία νέων αλλά και για τη συντήρηση των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών. Επιπλέον, το ελικόπτερο τύπου ΜΙ8 θα είναι διαθέσιμο για την κάλυψη αναγκών της περιφέρειας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Δρομολογήθηκε η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις προστατευόμενες περιοχές. Τέλος, θα αξιοποιηθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, η δυνατότητα που παρέχεται μετά την ψήφιση του Ν.4662/2020 ο οποίος προβλέπει την επιχορήγηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών από τις Περιφέρειες »

Μοιράσου το άρθρο: