«Όπου μπορούμε να στηρίξουμε το ΔΠΘ, θα το κάνουμε για αυτό και πήραμε την απόφαση διάθεσης της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, μαζί με τον Μητροπολίτη Κομοτηνής διαθέτουμε στο πανεπιστήμιο και την αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου» δήλωσε δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, υποστηρίζοντας ότι αρκετές αίθουσες, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της πόλης, θα μπορούσαν να δοθούν στο ΔΠΘ ώστε να «σπάσουν» τα Τμήματα του και τελικά να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο κος Γκαράνης δήλωσε ότι θα αυξηθούν τα δρομολόγια των αστικών που πραγματοποιούνται από και προς το Πανεπιστήμιο, ώστε να είναι μειωμένος κάθε φορά ο αριθμός των επιβατών, ενώ θα χορηγηθεί από το Δήμο δωρεάν το υγειονομικό υλικό που απαιτείται: μάσκες (η παραλαβή θα γίνει αυτή την εβδομάδα), γάντια κι αντισηπτικά.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε ότι ο δήμος Κομοτηνής είναι «πανέτοιμος» όσον αφορά στο υγειονομικό υλικό. «Είμαστε έτοιμοι 100%» είπε χαρακτηριστικά καλώντας τους γονείς να μην ανησυχούν και προσθέτοντας ότι: «Μέσα στην εβδομάδα 64 καθαρίστριες θα είναι στα σχολεία. Όπου υπολείπονται θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας σε αυτές που εργάζονται με ημι- απασχόληση, ώστε με κανονικό ωράριο πια να καλύψουν τις ανάγκες.»

Φώτο: Γιάννης Γκαράνης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: