«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εισάγεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Στόχος της είναι να αντικαταστήσει το αιρετό διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με διορισμένα κομματικά στελέχη και να το μετατρέψει σε ένα ιδιωτικό κέντρο απλής διαχείρισης των εξαρτημένων ατόμων» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου.

Στην ίδια δήλωση σημειώνει «Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση υπονομεύει ένα πετυχημένο πρόγραμμα απεξάρτησης και ένταξης ευάλωτων ομάδων, προκειμένου να τακτοποιήσει τους «ημετέρους» της, να μεταβάλλει μέσω αυτών το θεραπευτικό του πρόγραμμα και να το οδηγήσει σε πλήρη αποδυνάμωση. Άλλωστε αυτό αντιλαμβάνεται και η κοινωνία της Κομοτηνής, όπου λειτουργεί από ετών το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ-Κιβωτός, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες απεξάρτησης (χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα) από τις παράνομες ουσίες, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, υποστηρίζοντας τα συγγενικά πρόσωπα των εξαρτημένων και αναπτύσσοντας ιδιαίτερες δράσεις συμβουλευτικής στον χώρο των Δικαστικών Φυλακών Κομοτηνής.»
Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Το ΚΕΘΕΑ πρέπει να ενδυναμωθεί και να παραμείνει Οργανισμός Θεραπείας και Ένταξης και όχι ιδιωτικό κέντρο απλής διαχείρισης των εξαρτημένων ατόμων.
Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και καλεί τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στη σχεδιαζόμενη αποδυνάμωσή του και απέναντι στην κοινωνία.»

Μοιράσου το άρθρο: